Unai Emery Akui Amat Sukar Untuk Arsenal Peroleh Kedudukan 4 Terbaik

Emery

Arsenal sekali lagi mengalami musim sukar apabila isu konsistensi menjadi masalah dalam usaha memenangi kejuaraan.

Namun kali ini, ianya dapat difahami apabila mereka kini dalam proses transisi selepas 22 tahun berada dalam era Arsene Wenger.

Oleh kerana itu, pengurus mereka iaitu Unai Emery kini berasakan pasukannya kini cukup sukar untuk menamatkan liga di kedudukan yang cukup tinggi.

Emery
LONDON, ENGLAND – JANUARY 01: Unai Emery manager / head coach of Arsenal during the Premier League match between Arsenal FC and Fulham FC at Emirates Stadium on January 1, 2019 in London, United Kingdom. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Menurut laman Mirror, Emery mengatakan yang pasukannya tidak mempunyai sebarang peluang untuk menamatkan liga di saingan kelompok 3 teratas.

Malah, beliau turut berasakan yang pasukannya tidak punya peluang yang tinggi untuk menamatkan saingan liga di kedudukan 4 pasukan terbaik,.

Emery juga turut mengatakan yang Arsenal merupakan pasukan asing dan bukannya pilihan untuk memenangi sesuatu.

“Adakah kami pasukan bukan pilihan ketika ini untuk kedudukan 4 terbaik? Ya. Kami kini berada ditangga ke-6. Itulah realitinya.”

“Kami masih lagi percaya yang kami mampu untuk mendapatkan kedudukan 4 terbaik walaupun ianya sukar untuk kami.”

Prestasi Arsenal di tempat lawan jelas menjadi punca mengapa mereka gagal bersaing dengan baik untuk kedudukan teratas liga.

Untuk rekod, mereka merupakan satu-satunya pasukan yang belum mencatatkan tanpa bolos atau clean sheet ketika beraksi di gelanggang lawan dalam saingan liga musim ini.

“Pasukan kami cukup jauh nak dibandingkan dengan Liverpool atau Manchester City. Tetapi kami lebih dekat dengan Chelsea dan Manchester United.”

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN