Keluarga Emiliano Sala Mahu Pencarian David Ibbotson Diteruskan

Urusan nampaknya belum lagi selesai.

Ketika dunia bola sepak sudah pun mengetahui mengenai nasib yang menimpa Emiliano Sala, takdir untuk juruterbang David Ibbotson masih belum lagi diketahui.

Menurut laman The Guardian, pihak keluarga Sala mahu pencarian juruterbang yang bertanggungjawab membawa pemain itu dari Nantes ke Cardiff diteruskan.

Mereka berharap agar pihak berkuasa akan meneruskan pencarian walaupun urusan mengenai pemain bola sepak itu sudah menemui jawapannya.

“Salam takziah buat keluarga David Ibbotson, kami berharap agar pihak berkuasa akan melakukan yang terbaik untuk mencari beliau.”

Juruterbang yang membawa Emiliano Sala – David Ibbotson

Pihak keluarga Sala menzahirkan rasa terima kasih kepada semua pihak diatas sokongan yang diberikan dikala mereka menghadapi waktu sukar sebegini.

“Kami ingin mengucapkan terima kasih diatas simpati dan sokongan dikali kami menghadapi waktu paling sukar dalam hidup kami.”

“Melihat seluruh dunia bersama-sama untuk menyokong kami dalam mencari Sala adalah satu perkara yang amat bermakna.”

“Terima kasih kepada anda, kami kini boleh meratapi pemergian anak kami, adik kami.”

Cardiff City kini mengatakan yang mereka menawarkan peluang untuk menampung kos membawa pulang mayat Sala pulang semula ke Argentina.

Sementara pihak Nantes telah membuat keputusan untuk menamatkan penggunaan jersi bernombor 9 untuk menghormati pemergian pemain itu.

Para pemain di Premier League minggu ini akan menyarung lilitan lengan berwarna hitam dan sesi tafakur selama seminit akan diadakan untuk menghormati peristiwa ini.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN