Tunggakan Gaji Abou Bakr Al Mel Pula Berjaya Diselesaikan Kelantan FC

Abou Bakr Al Mel

Kelab Bolasepak Kelantan (Kelantan FC) terus melangkah dengan penuh keyakinan bagi menghadapi saingan  musim baharu apabila dilaporkan sudah melangsaikan segala tunggakan gaji melibatkan bekas pemain import kelahiran Lebanon, Abou Bakr Al Mel.

Menurut sumber Kelantan FC menerusi Penasihat Undang-Undang, Shairuz Sheffie mendedahkan pembayaran tersebut telah dilakukan sebanyak dua kali sekali gus tiada lagi sebarang hutang piutang melibatkan kedua-dua pihak.

“Kelantan FC ingin mengumumkan bahawa kami telah berjaya melunaskan pembayaran hutang tertunggak sebanyak USD233,000.00 (RM969,283.00) kepada Abou Bakr.”

“Hutang itu dibayar dalam dua bahagian iaitu USD133,000 (15 Oktober) dan USD100,000 (17 Disember) kepada Peguamcara, Eleven & Law,” ujar Shairuz menurut kenyataan dikeluarkan laman Facebook rasmi kelab tersebut.

Dua hari lalu, Kelantan FC yang dimiliki oleh usahawan terkenal, Norizam Tukiman turut berjaya melunaskan tunggakan gaji seorang lagi bekas pemain import mereka, Cassio Francisco De Jesus di mana jumlah keseluruhan tunggakan berjumlah USD155,794.51 (RM679,263.20).

Abou Bakr Al Mel atau lebih dikenali dengan panggilan Bako menyertai Kelantan pada pertengahan musim 2017 dengan reputasi selaku penjaring terbanyak Liga Premier Lebanon bagi menggantikan rakan senegaranya, Mohammed Ghaddar yang memilih untuk berhijrah ke Johor Darul Ta’zim (JDT).

Sementara itu, Cassio yang merupakan pemain pertahanan telah beraksi bersama Kelantan selama dua musim [2018 dan 2019] dan kemudiannya kembali berkelana ke Indonesia untuk menyarung jersi PS Barito Putera dalam saingan Liga 1.

Kredit featured image: Warrior Shooterz

Baca artikel lain dari kami mengenai Kelantan FC:

Velizar Popov: “Kelantan Yang Terhumban Ke Liga Perdana Dikenali Sebagai Bibi FC”

Pelesenan Kelab: UKM FC, Kelantan, Sarawak Tarik Nafas Lega

Tak Sambung Kontrak Yusri, Kelantan FC Buru Jurulatih Berpengalaman

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN