EA Sports Sahkan Siri The Journey Akan Berakhir Di FIFA 19

Kini, berakhirlah sebuah kisah.

Sejak dari siri FIFA 17, EA Sports telah membangunkan siri berkisarkan perjalanan cerita atau story mode yang dikenali sebagai The Journey.

The Journey mengisahkan perjalanan pemain muda iaitu Alex Hunter yang cuba mengejar impiannya sebagai pemain bola sepak.

Siri tersebut mendapat sambutan yang cukup memberangsangkan kerana siri seumpama begitu merupakan pertama kali diperkenalkan dalam permainan video bola sepak.

Namun selepas diperkenalkan dalam 2 siri terdahulu, akhirnya siri The Journey bakal menemui episod terakhir.

Hal ini demikian, pihak EA Sports telah mengesahkan siri tersebut bakal menemui episod terakhirnya dalam siri FIFA 19 yang akan dikeluarkan pada September ini.

Perkara ini telah disahkan oleh pihak EA Sports dalam satu ekspo permainan video yang diberi nama EA Play.

“Itu sahaja yang kami boleh dedahkan buat masa ini di sini (EA Play). Ia akan menjadi penamat kepada siri trilogi ini.”

“Kami memang merancang untuk menjadikan siri The Journey ini sebagai satu siri trilogi kerana kami ingin tunjukkan pelbagai tahap mengenai bola sepak di dalamnya.”

Episod terakhir The Journey pastinya menjadi menarik kerana pihak EA Sports memberi gambaran episod tersebut berkisarkan perjalanan Hunter dalam memburu kejuaraan Eropah.

Hal ini ditambah dengan hadirnya lesen UEFA Champions League dalam siri FIFA, ianya akan menjadikan mod ini lebih menarik!

“Siri The Journey merupakan siri yang cukup berjaya buat kami. Jadi ia adalah baik sekali jika untuk siri seterusnya kami jadikan UEFA Champions League sebagai fokus utama dalam mod ini.”

Siri The Journey di FIFA 17 mengisahkan perjalanan awal Hunter dalam karier bola sepak sementara di FIFA 18 menyaksikan beliau menjelajah dunia dengan beraksi di Amerika Syarikat dan juga Eropah.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN