SCL2018: ABMK & Puchong Fuerza Ketandusan Idea, Sekadar Terikat Tanpa Jaringan

Jangkaan satu perlawanan mendebarkan bakal berlangsung di antara Akademi Bolasepak Merah Kuning (ABMK) dan Puchong Fuerza meleset selepas perlawanan sekadar berakhir tanpa jaringan pada aksi yang berlangsung di Arena MPSJ, sebentar tadi.

Pertembungan dua pasukan yang berada di kelompok teratas saingan kumpulan A ini begitu mendebarkan dengan gerakan-gerakan menarik berjaya dicipta.

Puchong Fuerza terlepas dua peluang terbaik terutamanya pada minit ke-21 setelah Afiq Azmi yang berjaya mengatasi pertahanan hanya berhadapan dengan penjaga gol lawan hanya melakukan percubaan lambung yang melewati palang gol.

Sebelum itu, Syahirul Rodi dikecewakan pertahanan ABMK yang lebih pantas mengeluarkan bola dari kawasan bahaya susulan percubaan yang dilakukannya sudah pun berjaya menewaskan penjaga gol.

Aksi yang pada mulanya menarik untuk ditonton bertukar menjadi hambar selepas kedua-dua pasukan gagal mengekalkan momentum aksi pantas yang dipamerkan.

Walaupun Puchong Fuerza kelihatan lebih menguasai aksi di babak kedua serta turut mempunyai beberapa serangan ke arah gawang ABMK, namun tiada percubaan yang terlalu berbahaya dapat dicipta.

Situasi bola yang sering berlegar-legar tanpa sebarang idea kreatif dan penyudah berkesan menghiasi aksi sehingga tamat perlawanan untuk kedua-dua pasukan berpuas hati sekadar berkongsi satu mata.

Pemain terbaik perlawanan: Hakim Zainal (Puchong Fuerza)

 

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN