Mehmet Ketuai Skuad Perak Terima Pingat, Penghargaan Kerana Menjuarai Piala Malaysia

Sudah menjadi kebiasaan – di mana pemenang sesuatu kejohanan major domestik di negara kita akan diberikan habuan. Perak ada cara mereka tersendiri untuk memberikan bonus kepada para pemain dan juga pegawai pasukan juara Piala Malaysia mereka.

Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah telah berkenan menganugerahkan pingat kepada 29 pemain dan pegawai – skuad Perak The Bos Gaurus yang berjaya membawa pulang Piala Malaysia selepas 18 tahun.

Perak menewaskan Terengganu dalam final yang sangat dramatik. 2 kali pasukan Perak menafikan kemenangan Terengganu di saat akhir. Perak menang 4-1 dalam penentuan sepakan penalti – selepas terikat 3-3 dalam 120 minit.

Ketua jurulatih Perak, Mehmet Durakovic mengetuai skuad Perak untuk yang menerima Darjah Ahli Mahkota Perak (AMP) sempena sambutan ghari keputeraan ke-62, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah di Istana Iskandariah semalam (10 November 2018).

Sementara itu, 28 lagi penerima – terdiri daripada pemain dan pegawai pasukan menerima Pingat Jasa Kebaktian (PJK) – dalam majlis yang sama.

Foto: Utusan Online

Perak kini dalam rangka persediaan untuk musim baharu. Mehmet Durakovic sebelum ini sudah mengesahkan komitmen beliau untuk terus bersama Perak bagi menghadapi musim akan datang. Perak juga sudah mendapatkan kembali bekas pemain mereka – J.Partiban – dari pasukan Terengganu.

Partiban akan kembali menyarung jersi pasukan Perak pada musim hadapan. Beberapa pemain dijangka akan menyertai Perak dalam masa terdekat.

Tahniah kepada kesemua penerima pingat.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN