Pahang Tak Pernah Berminat Nak Dapatkan Evan Dimas

Evan Dimas

Pengurus pasukan Pahang, Datuk Mohammed Suffian Awang menepis spekulasi yang mengaitkan kelab tersebut dengan pemain tengah skuad kebangsaan Indonesia, Evan Dimas bagi mengisi slot pemain import kuota Asia Tenggara dalam menghadapi saingan Liga Malaysia musim hadapan.

Menurut sumber Kosmo!, Mohammed Suffian menegaskan bahawa Pahang tidak pernah mensasarkan untuk membawa masuk pemain yang pernah merasai pengalaman dalam kancah bola sepak tempatan [bersama Selangor] itu.

Beliau berpendapat faktor kekangan kewangan amat mempengaruhi perbelanjaan pasukan dan mahu langkah penjimatan diamalkan dalam usaha mendapatkan pemain baharu.

“Saya tidak tahu kenapa Evan dikaitkan ke pasukan Pahang. Mungkin kerana kami pernah menandatangani pemain Indonesia iaitu Saddil Ramdani pada musim lepas.”

“Namun, secara jujur kami memang tidak berminat untuk mendapatkan Evan kerana bajet pasukan tidak begitu besar dan kami hanya mencari pemain yang sudi menerima apa yang pasukan boleh tawarkan kepada mereka.”

“Buat masa ini, hanya Herold Goulon yang dikekalkan selain kami juga mengesahkan dua pemain import baharu iaitu Lee Andrew Tuck dan Sergio Aguero,” ujar Suffian bercakap kepada wartawan Kosmo.

Selain daripada Saddil Ramdani, antara pemain dari Asia Tenggara yang pernah beraksi untuk pasukan Pahang ialah Safuwan Baharudin [Singapura], Chan Vathanaka [Kemboja] dan Adam Reed dari Filipina.

Mengulas mengenai Evan Dimas, laporan sebelum ini menyebut Terengganu FC (TFC) dikatakan berminat untuk mendapatkan khidmat pemain berusia 25 tahun itu tetapi faktor kewangan menjadi penghalang buat pasukan yang akan beraksi dalam saingan Piala AFC 2021 itu.

Kredit featured image: Andrew Gal/NurPhoto via Getty Images

Baca artikel lain dari kami mengenai Pahang:

Lee Tuck: Pahang Adalah Pilihan Terbaik Buat Saya

Desas Desus Tagih Anak Jati, Abdul Malik Mat Arif Kembali Ke Pahang?

Mohammed Suffian: Nama Sri Pahang Dapat Undian Tertinggi Peminat

Leave a Reply