Mathieu Flamini Dedah Syarikat Biokimia Miliknya Mampu Jana RM133 Bilion

Mathieu Flamini mendedahkan syarikat biokimianya, GF Biochemicals, adalah satu-satunya syarikat di dunia yang menghasilkan levulinic acid secara komersial.

Dan syarikatnya mampu menjana RM133 bilion bermula tahun depan!

Flamini mengasaskan syarikat tersebut, GF (Granata-Flamini) Biochemicals bersama rakannya, Pasquale Granata ketika baru berpindah kelab ke AC Milan.

flam2_2561826a

“Saya sentiasa risau dengan masalah-masalah alam sekitar dan pemanasan global,” kata Flamini ketika ditemu ramah oleh The Sun.

“Kami dapat tahu tentang levulinic acid selepas Jabatan Tenaga Amerika Syarikat mengenal pasti levulinic acid sebagai salah satu bahan yang boleh menghasilkan minyak diesel.”

Setelah mendengar dan mengkaji potensi levulinic acid, Flamini melaburkan wang gajinya di AC Milan untuk membina kilang biokimia yang mempunyai 80 orang pekerja.

“Ya, saya laburkan banyak duit untuk projek ini. Tapi untuk berjaya, kita kena ambil risiko.”

“Kini kami ada kilang di Caserta, Italy. Kami ada makmal di sana, pejabat di Milan dan Holland. Sekarang kami sedang merancang untuk membuka pejabat di Amerika Syarikat pula.”

Kilang biokimia Flamini sedang menghasilkan 4,500 tan metrik levulinic acid setiap hari. Tahun depan, mereka mahu menaikkan jumlah produksi kepada 10,000 tan metrik sehari pula.

gf-biochemicals-flamini

Syarikat Flamini juga membiayai banyak kajian mengenai levulinic acid di universiti-universiti di Itali.

“Kami bekerjasama dengan saintis-saintis di Universiti of Pisa (universiti berprestij di Itali).”

“Professor Anna Maria Raspoli Galletti yang merupakan pakar kajian levulinic acid bekerja di universiti itu,”

Apa yang menariknya, tidak ada seorang pun pemain-pemain Arsenal tahu tentang projek biokimia Flamini. Ini termasuklah kawan baiknya di Arsenal, Mesut Ozil dan bosnya, Arsene Wenger.

“Kawan-kawan saya di AC Milan baru tahu minggu ini (minggu lepas ketika artikel ini ditulis).”

“Kawan-kawan di Arsenal pula mungkin baru akan tahu lepas baca temu ramah ini (dengan akhbar The Sun).”

“Saya tak rasa Arsene Wenger tahu sebab saya tak pernah sembang hal ini dengan beliau.”

“Ibu bapa saya pun baru tahu tahun lepas.”

Baca juga: Kerana Kawan, Lelaki Ini Sanggup Lupakan Leeds & Mula Menyokong Arsenal

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN