Ibu Mame Biram Diouf Antara Mangsa Korban Haji

Ibu penyerang Stoke City, Mame Biram Diouf, adalah antara 700 jemaah haji yang terkorban mengikut laporan CCTV News Africa.

Jenazah Gnilane Diouf dikenal pastinya identitinya pada 2 hari lepas.

Kakak Diouf turut menemani ibu mereka ketika ibadah haji tetapi hanya cedera ringan.

Tragedi korban haji itu berlaku pada hari Khamis, 24 September 2015 yang lepas ketika jemaah haji berasak-asak untuk melakukan ibadah melontar jamrah di Mina.

Kawalan sekuriti yang lemah daripada Arab Saudi menyebabkan lebih 700 jemaah haji terjatuh dan dipijak hidup-hidup.

Pemain tengah dan rakan sepasukan Diouf di Stoke City, Charlie Adam mengetuai pemain Stoke City untuk mengucapkan takziah kepada Diouf.

Baca juga: APAKAH CERITA AL-QURAN DAN BIBLE DI SEBALIK TERMA ‘DAVID VS GOLIATH’?

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN