10 Jersi Bola Sepak Jika Direka Oleh Armani, Hugo Boss dan Fred Perry

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Bayangkan jika jersi bola sepak setiap pasukan kebangsaan direka oleh brand fesyen daripada negara mereka.

Itulah yang cuba dijawab oleh pereka fesyen dari Gibraltar, Emilio Sansolini.

Sansolini mencipta 10 konsep jersi bola sepak pasukan kebangsaan – jika ianya direka oleh brand fesyen daripada negara tersebut.

Sebagai contoh, apa jadinya jika brand Fred Perry mereka jersi bola sepak England? Hugo Boss mereka jersi bola sepak Jerman?

10. Argentina oleh La Martina

Argentina

9. Brazil oleh Reserva

Brazil

8. England oleh Fred Perry

England

7. Perancis oleh Lacoste

France

6. Jerman oleh Hugo Boss

Jerman

5. Belanda oleh Scotch & Soda

Holland

4. Itali oleh Armani

Itali

3. Jepun oleh Kenzo

Jepun

2. Sepanyol oleh Massimo Dutti

Sepanyol

1. Amerika Syarikat oleh Ralph Lauren

USA

Baca juga: 8 JERSI BOLA SEPAK TERPELIK. NO.4 PALING KELAKAR!