Diogo Jota: Perlu Pantas Biasakan Diri Di Kelab Baharu Untuk Berjaya

Beliau mungkin masih lagi baharu di Anfield, namun kelibat Diogo Jota seolah-olah beliau sudah berada lama bersama dengan pasukan itu.

Mana tidaknya, gerak permainan beliau jelas sekali berkesan dan sekiranya salah seorang daripada trio utama Mohamed Salah, Sadio Mane dan Roberto Firmino digantikan dengan beliau, impaknya tetap mantap.

Jota jelas sekali berterima kasih kepada pengurusnya, Jurgen Klopp yang banyak membantu dirinya untuk cepat menyesuaikan diri dengan pasukan Liverpool

Menurut Liverpool Echo, pertemuan bersama Klopp sewaktu tiba di kelab membantu pemain itu untuk cepat mengadaptasi dengan corak permainan Liverpool.

“Sewaktu saya tiba, saya mempunyai pertemuan pertama dengan Klopp, sewaktu itu beliau menjelaskan kepada saya mengenai hala tuju pasukan.”

Dalam masa yang sama, Jota turut menegaskan yang semuanya adalah terpulang kepada diri sendiri dalam menentukan yang kita berjaya atau tidak dalam sesebuah karier.

“Apabila kita tiba di kelab baharu, kita perlu biasakan diri sepantas mungkin.”

“Dengan musim sudah berjalan, ianya adalah terpulang kepada saya untuk mencari jalan masuk ke dalam pasukan dan bukan sebaliknya. Itu yang saya lakukan menggunakan bantuan Klopp.”

“Selebihnya ianya adalah terpulang kepada pemain itu sendiri untuk buktikan yang diri mereka begitu penting buat pengurus tersebut.”

Baca juga artikel kami mengena Diogo Jota:

EPL 2020/21: Kemasukkan Diogo Jota & Xherdan Shaqiri Ubah Nasib Liverpool

Diogo Jota: Hari Tanpa Cristiano Ronaldo Hari Terbaik Saya

UCL 2020/21: Hatrik Jota Di Atalanta Bukti Liverpool Boleh Hidup Tanpa Firmino

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN