Dani Ceballos Belum Pasti Masa Depan Di Arsenal

Pemain Real Madrid yang dipinjamkan ke Arsenal, Dani Ceballos mengatakan beliau kini berdepan dengan ketidak tentuan mengenai nasibnya di Emirates sama ada akan kekal ataupun tidak.

Tempoh pinjaman selama semusim pemain tengah Sepanyol itu akan tamat pada 30 Jun ini, namun berkemungkinan terpaksa dilanjutkan memandangkan krisis pendemik coronavirus (COVID-19) masih belum berakhir.

Sepanjang bersama Arsenal, kelibat Ceballos dilihat tenggelam timbul kerana telah beberapa kali mengalami kecederaan. Tetapi sejak Mikel Arteta mengambil alih pasukan itu, beliau dilaporkan masih ada dalam perancangan jurulatih kelahiran Sepanyol itu.

“Kontrak saya akan tamat pada 30 Jun ini, tetapi sejujurnya memang saya mahu terus bermain untuk Arsenal [apabila pertandingan bersambung],” kata pemain berusia 23 tahun itu kepada akhbar El Chringuito.

“Mungkin agak tidak bertanggungjawab untuk saya bercakap mengenai masa depan saya hanya di sebelah pihak. Apa yang lebih utama kini adalah saya mahu menjadi pemain penting kepada pasukan yang saya wakili.

“Saya datang ke Arsenal adalah untuk menjadi pemain penting, tetapi sejak bulan lepas harapan itu seakan-akan ‘hilang’ disebabkan wabak ini.”

Pada Januari, beberapa kelab Sepanyol telah menunjukkan minat untuk mendapatkan Ceballos, antaranya Valencia, Seville dan juga Real Betis.

“Saya tahu Valencia berminat untuk dapatkan saya. Begitu juga dengan Seville dan Betis. Tetapi tak mungkin saya akan beraksi dengan Seville kerana sentimen saya terhadap Real Betis sangat kuat.

“Saya hanya akan beraksi untuk Real Betis, itu adalah pasukan yang membangunkan karier saya sebagai pemain bola sepak.”

Ceballos menandatangani kontrak profesional buat kali pertama bersama Real Betis pada 2014. Namun sebenarnya ketika zaman kanak-kanak, beliau juga pernah bersama akademi Seville sehingga umurnya 13 tahun.

Seville dan Real Betis merupakan musuh setempat di wilayah Seville. Real Betis merupakan pecahan daripada kelab Seville pada tahun 1914 dan sejak itu, kedua-dua kelab ini menjadi ‘musuh’ dalam arena bola sepak Sepanyol.

Baca juga artikel kami yang lain mengenai Dani Ceballos dan Arsenal:

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN