Dani Alves: Kritikan Pada Piala Dunia 2018 Bakal Jadikan Neymar Pemain Yang Matang

Alves

Pemain pertahanan Paris Saint-Germain (PSG), Dani Alves percaya kritikan yang dilemparkan terhadap rakan sepasukannya, Neymar akan menjadikan beliau seorang pemain yang lebih baik dan matang.

Neymar dikritik hebat ketika saingan Piala Dunia 2018 dan Alves melihat apa yang dihadapi pemain lincah Brazil dan PSG itu akan mendapatkan pengajaran dari layanan yang diberikan.

Getty Images

Dalam aksi yang berlangsung di Rusia tempoh hari, Brazil tersingkir di peringkat suku akhir selepas ditunjukkan jalan keluar oleh Belgium.

”Dalam kehidupan, kadangkala perkara yang terjadi akan membuatkan anda matang dan menyedarkan bahawa anda perlu memperbaiki diri sebagai seorang profesional.”

”Saya banyak kali bercakap dengan Neymar. Saya merasakan dia telah mendapat pengalaman dan serangan-serangan kecil yang diterimanya ketika Piala Dunia akan membuatkannya menjadi lebih matang, perubahan tingkah laku.”

SAMARA, RUSSIA – JULY 02: Neymar Jr of Brazil goes down injured during the 2018 FIFA World Cup Russia Round of 16 match between Brazil and Mexico at Samara Arena on July 2, 2018 in Samara, Russia. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)

”Anda meninggalkan sikap kebudak-budakan ke tepi dan menjadi sebagai seorang lelaki, dan apabila anda mula menjadi lelaki, keputusan dan sikap anda akan menjadi lebih berat.”

”Dan saya memberitahu kepada dia (Neymar) jika memberitahu anda mengenai perkara yang sama (kritikan) dan tidak hanya seorang dua sahaja, ia adalah suatu yang salah.”

”Kita semua mempunyai kelemahan tetapi tidak semestinya kita akan kekal dengan satu-satu kelemahan itu. Dalam kehidupan ini, kita mesti mencuba untuk berkembang kerana kita semua adalah bijak.”

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN