Chelsea Bakal Libatkan Penyokong Dalam Menentukan Masa Depan Kelab

Kelab Premier Leauge, Chelsea kini telah memilih untuk tidak meninggalkan penyokong mereka dibelakang lagi apabila membuat satu keputusan penting melibatkan masa depan pasukan.

Keputusan tersebut adalah Chelsea kini bakal memastikan penyokong The Blues akan turut terlibat mesyuarat ahli lembaga kelab.

Ianya secara tak langsung akan membuatkan penyokong juga turut terlibat dalam menentukan hala tuju Chelsea sebagai sebuah kelab.

Menurut kenyataan rasmi pasukan, sebanyak tiga penasihat dari kalangan penyokong bakal dipilih dan ianya akan dilakukan menerusi pilihan raya dan proses pemilihan.

Wakil penasihat penyokong ini akan diganti pada setiap musim baharu dan setiap tahun mereka dijangka akan menghadiri mesyuarat sebanyak empat kali atau lebih jika perlu.

“Pihak kelab kini akan melakukan konsultasi dengan pihak forum penyokong dan beberapa kumpulan penyokong tidak rasmi untuk membincangkan cadangan kelab untuk melakukan proses mengambil tiga penasihat penyokong.”

“Kriteria untuk pemilihan akhir adalah wakil penyokong adalah mewakili suara mereka secara umum, inklusif dan juga pelbagai.”

Penglibatan penyokong dalam mesyuarat lembaga kelab ini bagaimanapun terhad sebagai penasihat sahaja kerana mereka tidak dibenarkan untuk mengundi.

Mereka juga tidak akan terlibat dalam mesyuarat berkaitan pemain, staf, akademi Chelsea serta perkara-perkara berkaitan.

Baca juga artikel kami mengenai The Blues:

Chelsea Dijangka Atasi Man United Untuk Dapatkan Raphael Varane

Thomas Tuchel Mahu Lebih Kenangan Indah Bersama Chelsea

Didier Drogba: Legenda Chelsea Pemusnah Lawan Dengan Trademark ‘Membelakangkan Gol Lawan’

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN