Debut Wan Kuzain Hadiahkan Kemenangan Sulung Buat New Grande Valley

Wan Kuzain Rio Grande Valley USL

Episod baharu Wan Kuzain Wan Kamal dalam perjalanan kariernya di Amerika Syarikat bermula dengan langkah kanan apabila membantu Rio Grande Valley meraih kemenangan sulung dalam aksi pembukaan Kejuaraan USL.

Ia merupakan penampilan pertama pemain berusia 22 tahun tersebut bersama pasukan baharunya itu sejak berhijrah dari Sporting Kansas City pada awal tahun ini dan diletakkan dalam kesebelasan utama pasukan.

Kuzain yang menyarung jersi nombor 21 telah diberi kepercayaan oleh ketua jurulatih Wilmer Cabrera untuk menggerakan jentera tengah pasukan dan turut diberikan tanggungjawab untuk mengambil sepakan-sepakan dari ‘set-pieces’.

Rio Grande berjaya menundukkan New Mexico United dengan kemenangan tipis 1-0 hasil jaringan tunggal Elvis Amoh pada minit ke-65. Ia juga merupakan kali pertama pasukan tersebut meraih kemenangan dalam aksi pembukaan.

Dalam perlawanan tersebut pemain kelahiran Amerika Syarikat berdarah Malaysia itu beraksi selama 72 minit sebelum diganti oleh Josue Soto.

Pada awal musim, laman rasmi Kejuaraan USL menyenaraikan Kuzain sebagai salah seorang pemain yang perlu diberi perhatian dan dianggap sebagai aset penting buat pasukan yang berpangkalan di Texas tersebut.

Baca juga artikel kami yang lain mengenai Wan Kuzain:

Wan Kuzain: Cinta Kepada Malaysia Dan AS Tidak Lebih Antara Satu Sama Lain

Sukan SEA 2019: It’s Easier Said Than Done – Wan Kuzain

Sidang Editorial SB: Terima Kasih Wan Kuzain, Dan Selamat Maju Jaya

Sumber:

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN