Rasmi: Fabio Borini Sah Menyertai AC Milan Secara Pinjaman

Bekas penyerang Chelsea dan Liverpool, Fabio Borini sah menyertai AC Milan dari Sunderland. Perpindahan beliau adalah secara pinjaman dengan opsyen untuk pembelian penuh.

Berita tersebut disahkan menerusi facebook live. Perjanjian pinjaman ini berharga sekitar €6 juta. Borini adalah pemain ke-5 ditandatangani oleh AC Milan selepas Andre Silva, Ricardo Rodriguez, Mateo Musacchio dan Franck Kessie.

Berita ini agak mengejutkan ramai pihak. Ini kerana Borini pada musim lalu gagal untuk menjadi pemain utama dalam skuad Sunderland yang tersingkir ke Liga Championship.

Tiada siapa yang menyangka AC Milan berminat untuk mendapatkan Borini. Musim lalu, Milan juga mendapatkan pemain dari EPL untuk pinjaman iautu Gerard Deulofeu dari Everton.

Borini menyertai Sunderland pada 2015 dari Liverpool selepas menamatkan tempoh pinjaman di Stadium of Light. Borini hanya ada 1 kaps untuk Itali.

Persoalannya, mampukah Borini mengikut jejak langkah Suso yang berjaya meningkatkan prestasi beliau ketika di AC Milan?

Selepas ini, AC Milan dikatakan akan meneruskan usaha untuk mendapatkan beberapa pemain lagi. Antaranya, Andrea Conti dan perancang tengah Bayer Leverkusen, Hakan Calhanoglu.

Pandangan penulis

Ini mungkin lebih kepada pelan untuk menambahkan kekuatan skuad terutama sekali di barisan simpanan. Pada masa yang sama AC Milan berharap pemain ini dapat meningkatkan prestasi beliau di dalam pasukan AC Milan.

Montella sebelum ini berjaya menaikkan prestasi beberapa pemain muda dan pemain yang dianggap kurang kualiti. Fabio Borini baru berusia 24 tahun.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN