‘Bengis Tapi Takut’ – Diego Costa Akui Seram Rakam Video Bersama Serigala

Diego Costa

Pemain baharu Wolverhampton Wanderers, Diego Costa mengakui yang beliau sebenarnya ‘kecut perut’ sewaktu melakukan penggambaran video pengenalannya sebagai pemain kelab baharu itu.

Dalam video berdurasi 46 saat itu, Costa dilihat berjalan dengan membawa tiga ekor serigala simbolik kepada kelab tersebut yang sinonim dengan binatang tersebut.

Costa juga dilihat membawanya dengan rantai besi yang membawa maksud serigala tersebut adalah binatang yang liar dan mampu melukakan si mangsanya jika tidak dikawal rapi.

Ia turut menjadi wakil kepada personaliti Costa sendiri yang dianggap sebagai bengis dan ‘budak jahat’ di dalam padang.

Bengis tapi takut

Sungguh pun mempunyai karektor bengis sebagai pemain, namun Costa mengakui yang sebenarnya takut apabila mengendalikan serigala-serigala terbabit.

Menurut ESPN, Costa mengatakan yang pengalaman diperolehnya dalam penggambaran video itu adalah menarik tetapi menggerunkannya.

“Ianya adalah satu pengalaman yang menarik tetapi tidaklah begitu selesa [buat saya].

“Saya ada lima ekor anjing [di rumah] tetapi bukannya serigala!,” kata Costa.

Costa jelas terkejut apabila melihat serigala yang sebenar digunakan dalam penggambaran videonya dan bukannya anjing.

“Semua itu adalah serigala, bukannya anjing,” ujar Costa.

Costa kembali ke saingan Premier League dengan menyertai projek jangka pendek bersama-sama Wolves.

Bekas pemain Chelsea itu mengikat kontrak sehingga penghujung musim ini untuk memberikan lebih pilihan kepada Bruno Lage di bahagian serangan.

Kontrak yang diterima Costa adalah hampir sama dengan yang diterima oleh penjaga gol baharu Newcastle United iaitu Loris Karius.

Cumanya, Karius cuma mengikat kontrak sehingga pertengahan musim tetapi bekas penjaga gol Liverpool itu masih ada pilihan untuk menyambungnya sehingga tamat kempen 2022/2023.

Kehadiran Costa pastinya memberikan gerun kepada pasukan lawan terutamanya kualiti yang ada pada penyerang itu yang jelas terbukti berkualiti di Premier League.

Costa dijangka akan melakukan penampilan pertamanya bersama-sama Wolves pada Sabtu ini apabila mereka melayan kunjungan Manchester City.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN