VIDEO: Aksi ‘Royal Rumble’ Ketika Perlawanan Perak Menentang Selangor

Royal Rumble

Satu lagi kejadian memalukan berlaku dalam saingan Liga Malaysia setelah pergaduhan di antara penyokong Perak dan Selangor berlaku di Stadium Perak, Ipoh ketika aksi separuh masa pertama perlawanan Liga Super.

Pergaduhan tersebut sempat dirakam oleh wartawan Astro Arena, Zulhelmi Zainal Azam yang berlaku di tempat duduk penyokong di mana kelihat sekumpulan penyokong tuan rumah menyerbu ke arah tempat duduk penyokong Selangor.

Beberapa pasukan keselamatan sedikit terlambat untuk meleraikan pertembungan tersebut, sekaligus menyaksikan berlaku aksi tumbuk menumbuk di antara kedua-dua kumpulan.

Namun hanya selepas beberapa ketika, keadaan dapat dikawal sepenuhnya. Setakat ini masih belum jelas apakah perkara yang menjadi punca pergaduhan.

Berita lanjut menyusul…

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN