Sumareh Berteka Teki Soal Masa Depan

Sumareh

Pemain penyerang sayap pasukan Pahang, Mohamadou Sumareh masih berteka teki tentang masa depannya.

Beliau menyatakan, buat masa ini, beliau mahu berahsia dahulu tentang perkara itu.

Spekulasi bertiup kencang mengaitkan penyerang Harimau Malaya itu dengan penghijrahan ke pasukan lain untuk musim Liga Super 2020. Sedangkan Liga bakal bermula pada minggu hadapan.

Sumareh tidak mengiya dan tidak menafikan apabila ditanya sama ada beliau akan pergi meninggalkan pasukan Pahang.

Pemain kelahiran Gambia itu menegaskan fokus utama beliau sekarang adalah mempersiapkan diri untuk menghadapi musim baru.

Bercakap kepada Stadium Astro, Sumareh berkata: “Maaf, saya tidak boleh bercakap mengenainya sekarang. Ia perkara peribadi. Apabila sudah tiba masanya, lihat nanti. Saya meminta maaf,” katanya.

Mohamadou Sumareh Malaysia Training
FOTO: FAM

Sumareh kemudian menyatakan kem pasukan Pahang ketika ini masih bersedih dengan pemergian kapten mereka Matthew Davies yang menyertai juara bertahan Johor Darul Ta’zim.

Beliau berkata: “Jelas sekali, kehilangan kapten dan rakan baik, ia menyentuh emosi tetapi kami harus teruskan perjuangan. Kini, kami perlu fikirkan saingan liga, itu lebih penting.”

Sumareh menjadi rebutan banyak pasukan di Malaysia. Beliau merupakan pemain naturalisasi pertama untuk kem Harimau Malaya.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN