Seteru Lembah Klang Bakal Bertemu Sabtu Ini!

Selangor Kuala Lumpur

Belum lagi bermula sepak mula Liga Malaysia tetapi penyokong bakal disajikan dengan aksi permusuhan yang cukup menarik antara Kuala Lumpur United dengan Selangor.

Kedua-dua pasukan ini akan bertemu dalam aksi pra-musim yang diberi nama sebagai The Derby yang bakal disiarkan secara langsung ke serata negara.

KL United yang masih lagi segar dengan kemenangan besar ke atas Sabah dalam aksi persahabatan pastinya berada dalam prestasi yang baik menjelang perlawanan ini.

Kemenangan 4-1 ke atas Sabah menyaksikan yang skuad kendalian Bojan Hodak ini sudah mula menampakkan keserasian bermain sesama mereka terutamanya gandingan serangan melibatkan Dominique Da Sylva, Paulo Josue dan juga Indra Putra.

Sementara Selangor yang turut melakukan persiapan pra-musim mereka secara tertutup pastinya akan menarik minat ramai penyokong mereka dengan penambahan pemain-pemain baharu baik tempatan mahupun import.

Mereka juga pastinya akan teruja untuk menyaksikan bagaimana DNA Jerman yang dibawa oleh Karsten Neitzel kepada pasukan Selangor bagi saingan musim 2021.

Perlawanan tersebut bakal diadakan di Stadium KLFA di Cheras tanpa kehadiran penonton atas faktor larangan kerajaan ketika ini.

Akan tetapi, perlawanan tersebut akan disiarkan menerusi saluran berbayar Astro pada Sabtu, 27 Februari jam 9 malam jadi penyokong kedua-dua pasukan boleh menyaksikannya secara langsung.

Siapa yang akan menguasai Lembah Klang? 27 Februari ini akan kita jumpa jawapannya!

Baca juga artikel kami mengenai bola sepak Malaysia:

JDT Lancar Jersi Baharu Berkonsepkan Corak Berlian

Peluang Amri Yahya Kotakan ‘Ikrar’ Yang Dibuatnya Pada November 2019

Manuel Konrad Gembira Bermain Untuk Selangor Yang Cukup Terkenal

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN