Sekilas Liga M3: Armed Forces Buat SAINS Gigit Jari

Liga M3

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Pertarungan sengit di saingan Liga M3 minggu lalu diteruskan walaupun hanya empat pasukan sahaja yang beraksi.

Hanya dua perlawanan sahaja yang diadakan dengan menyaksikan Kuala Lumpur Rovers (KL Rovers) dan SAINS yang sedang mengejar slot ke Piala Malaysia 2023 masing-masing mengalami nasib yang berbeza minggu ini.

KL Rovers bertemu Sarawak United di Stadium Negeri, Kuching berjaya memastikan kedudukan mereka sebagai pendahulu liga tidak terjejas walaupun dikejutkan dengan gol awal tuan rumah.

Azizi Ramlee menjaringkan gol awal untuk Sarawak pada minit ke-2 sebelum KL Rovers menyamakan kedudukan sembilan minit kemudian menerusi Faris Hafiz.

Tanpa disangka oleh Sarawak, jaringan Faris itu sebenarnya ibarat pintu empangan yang pecah lalu menghadirkan banjir gol untuk KL Rovers pada separuh masa pertama.

Afiq Ahmad menjaringkan gol kedua untuk KL Rovers pada minit ke-35 sebelum lima minit terakhir separuh masa pertama luka Sarawak semakin membarah.

Hal ini kerana, Afiq menyumbat satu lagi gol pada minit ke-44 sebelum Faris sekali lagi menghasilkan jaringan pada masa kecederaan.

Sementara itu di Stadium MINDEF, Kuala Lumpur. Armed Forces membuatkan SAINS yang turut mengejar slot ke Piala Malaysia gigit jari apabila mengikat kelab Negeri Sembilan itu 1-1.

SAINS yang dilabel sebagai pasukan bukan pilihan dalam pertarungan tiga penjuru ke Piala Malaysia bersama-sama KL Rovers dan Harini, berjaya mendahului perlawanan menerusi gol Rafiq Shah pada minit ke-35.

Akan tetapi, gol penyamaan daripada Hairul Iqmal pada awal separuh masa kedua memusnahkan impian SAINS untuk membawa pulang tiga mata sekali gus merapatkan jurang dengan kedudukan dua teratas liga.

Dekat tapi jauh

Selepas minggu ke-11, KL Rovers terus mengekalkan penguasaan mereka di kedudukan teratas dengan mengutip 29 mata – enam mata di depan Harini yang menduduki tangga kedua.

SAINS pula hanya boleh cuba mengejar Harini sahaja apabila mereka kini tiga mata sahaja di belakang pasukan tersebut dengan 20 mata dalam genggaman

Armed Forces pula kini berada di zon pertengahan liga dengan 13 mata dan menduduki tangga ketujuh liga sementara Sarawak hanya mengutip tiga mata dan berada di kedudukan kedua tercorot.

Leave a Reply