Sazali Saidun: Setakat Ini Negeri Sembilan Belum Rasa Panik Lagi

Pengendali Negeri Sembilan Sazali Saidun menyatakan bahawa mereka tidak perlu panik selepas dua kekalahan awal pada musim ini ini dalam saingan Liga Premier.

Negeri Sembilan kalah lagi dalam saingan Liga Premier. Dan kali ini mereka menjadi mangsa Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur menang 3-1 kepada skuad Negeri Sembilan. Skor yang sama dicatatkan oleh JDT II dalam perlawanan sebelum ini.

Mengulas tentang prestasi anak buahnya, Sazali Saidun menyatakan mereka cuba untuk bermain secara bertahan dan menyerang balas pasukan lawan.

“Kita bermula pada separuh masa pertama dengan corak bertahan dan cuba melakukan serangan serangan balas.”

“Kita bertahan dengan baik dan berjaya melakukan serangan balas. Cuma kita tak memanfaatkan peluang yang ada.”

“Dan separuh masa kedua, kita melepaskan bolos awal selepas pemain pertahanan membuat kesilapan.”

“Ianya diikuti oleh gol kedua [Kuala Lumpur]. Kemudian ada pemain kami yang menerima kad merah. Beraksi dengan kurang seorang pemain, sedikit sebanyak merencatkan serangan kita.”

“Namun para pemain bermain agak baik, dan kita berjaya mengawal perlawanan terutama sekali separuh masa kedua.”

“Kita juga memiliki peluang pada separuh masa kedua, cuma pasukan Kuala Lumpur bertahan dengan baik.”

Sazali Saidun kemudian menegaskan pasukannya belum panik lagi buat masa ini.

“Setakat ini kita masih belum rasa panik lagi. Baru sahaja dua perlawanan, dan kita akan cuba di perlawanan seterusnya.”

Sazali sekali lagi memuji para pemainnya yang menurutnya bermain agak baik dan cuba membawa pulang sekurang-kurangnya 1 mata dari ibukota. Namun malangnya mereka gagal melakukannya.

Kekalahan ini meletakkan Negeri Sembilan di tangga kedua tercorot. Hanya dibezakan dengan perbezaan jaringan daripada Selangor 2.

Sazali Saidun dan Negeri Sembilan pastinya mahu memperbaiki prestasi awal musim ini. Mereka perlu mula menang jika mahu layak ke Liga Super musim hadapan.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN