Sarkunan Sedia Cabar Brendan Gan Rebut Posisi Tengah Selangor

Kemasukan jeneral tengah skuad Harimau Malaya, Brendan Gan ke dalam pasukan Selangor untuk saingan Liga Malaysia (Liga-M) musim depan ternyata bakal memberikan ‘tonik’ tambahan buat pasukan gergasi Lembah Klang itu.

Selangor sebelum ini sudah pun memiliki dua pemain tengah berkualiti iaitu Abdul Halim Saari dan K. Sarkunan yang menjadi pilihan utama ketua jurulatih, B. Satiananthan sepanjang musim ini.

Dengan adanya Brendan Gan, sudah tentu bahagian tengah Selangor akan bertambah kukuh dan memberikan persaingan sihat di antara pemain tengah untuk merebut tempat dalam kesebelasan utama.

Sarkunan menjelaskan beliau menyambut baik kehadiran Brendan Gan ke dalam pasukan bagi membantu pasukannya meraih kejuaraan pada musim depan.

“Bagi saya, ia persaingan yang bagus kerana saya kerap diturunkan musim lalu. Jadi, dalam musim baru ini, saya dan Brendan Gan akan merebut tempat di bahagian (tengah) menyerang dan bertahan.

“Ia terpulang kepada jurulatih untuk menentukannya,” katanya ketika ditemubual oleh Stadium Astro.

Pemain berusia 23 tahun itupercaya, perubahan positif di dalam pasukan itu akan membantu misi utama Selangor pada musim depan untuk memburu slot ke Liga Juara-Juara AFC atau sekurang-kurangnya Piala AFC.

“Realitinya, kami sudah memiliki skuad yang boleh dikatakan mantap. Saya harap kami akan membawa pulang satu trofi.

“Tetapi tidak bolehlah tanya trofi yang mana kerana ia boleh disalah tafsir. Jadi, ia salah satu daripadanya,” katanya lagi.

Pada musim ini, Sarkunan mencuri perhatian apabila beberapa kali diberi tanggungjawab menjadi kapten pasukan sekalipun masih dalam usia muda. Beliau sebelum ini beraksi untuk skuad Piala Presiden Selangor sebelum menembusi skuad utama pada musim 2018.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN