Salt Bae Disiasat FIFA Atas Tindakan Keterlaluan Ketika Final Qatar 2022

Salt Bae

Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) telah membuka kertas siasatan berhubung tindakan cef selebriti Salt Bae yang begitu galak meraikan kejayaan Argentina memenangi Piala Dunia 2022 di Qatar tempoh hari.

Salt Bae atau nama sebenarnya Nusret Gokce telah mencetuskan kontroversi selepas beliau secara peliknya mendapat akses untuk turun ke padang untuk meraikan kejayaan Argentina bersama para pemain dan pegawai pasukan.

Bukan saja itu, malah beliau juga didapati memegang trofi Piala Dunia siap mengucupnya sekali dan ini amat tidak disenangi oleh FIFA.

Menurut laporan BBC Sport, FIFA dikatakan mahu menyiasat Salt Bae kerana melanggar peraturan yang mengatakan trofi Piala Dunia itu tidak boleh sewenangnya disentuh oleh orang sebarangan.

Hanya pemain, pegawai FIFA dan ketua-ketua negara sahaja dibenarkan untuk menyentuhnya – apatah lagi menciumnya.

Sebelum ini, Salt Bae menimbulkan rasa kurang senang dalam kalangan peminat bola sepak dunia apabila muncul di tengah padang bersama-sama skuad Argentina.

Lebih menyakitkan hati, tindakan beliau yang cuba mendapatkan perhatian Lionel Messi membuatkan kapten Argentina itu tidak berpuas hati dan dilihat malas untuk melayan cef dari Turkiye itu.

Malah, dalam rakaman di Instagramnya sendiri turut dilihat yang Salt Bae terlalu mencuba untuk mendakap trofi Piala Dunia itu sehinggakan seolah-olah mahu merampas ia dari pemain Argentina.

Selain itu, beliau juga dilihat mengigit pingat kemenangan salah seorang pemain Argentina ketika keraian itu dilakukan.

Apakah kaitan Salt Bae sehingga beliau dibenarkan untuk bersama skuad Argentina itu masih lagi menjadi misteri.

Ibarat lebih sudu daripada kuah, itulah yang boleh digambarkan buat cef terkenal ini.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN