Salah ‘Payung’ Semua Pelanggan Di Stesyen Minyak

Mohamed Salah

Penyerang Liverpool, Mohamed Salah sememangnya dikenali sebagai pemain yang berhati mulia dengan banyak memberikan pelbagai jenis sumbangan dan melakukan kerja-kerja amal sepanjang kariernya sejak dahulu.

Terbaharu pada Rabu, seorang pengguna Twitter melaporkan Salah yang tiba di sebuah stesyen minyak di Sainsbury telah membayar minyak untuk semua pelanggan di stesyen tersebut.

Sejak menyertai Liverpool pada 2017, pemain antarabangsa Mesir itu telah menjaringkan 91 gol daripada 144 perlawanan dan telah dua kali memenangi anugerah kasut emas sebagai penjaring terbanyak Liga Perdana Inggeris (EPL).

Beliau juga kerap menerima dipuji di atas sikap rendah dirinya sama ada di dalam mahupun di luar padang.

“Bagaimana saya nak mencintainya lebih lagi, sangat merendah diri, saya sangat jatuh hati kepada ‘Raja Mesir’ ini,” tulis seorang peminat di akaun media sosianya.

“Macam tak percaya, semasa saya di sana hari ini, saya tak perlu bayar apa-apa untuk diesel yang diisi di kendaraan saya.” kata seorang peminat yang kebetulan berada di stesyen minyak tersebut.

Malah ada seorang penyokong berseloroh mengatakan, jika ada sesiapa yang batuk dalam radius 10 meter dari pemain kesayangannya itu, dia akan menumbok orang tersebut.

Pemain berusia 27 tahun itu sebelum ini pernah menderma sebanyak 12 juta pound Mesir (RM3.12 juta) untuk membantu kanak-kanak di negara kelahirannya yang menghidap kanser tulang.

Salah dan rakan sepasukannya hanya memerlukan dua kemenangan sahaja untuk mengesahkan kejuaraan EPL buat kali pertama selepas 30 tahun menunggu.

Mereka berpeluang untuk memenanginya lebih awal sekiranya berjaya menewaskan Everton di Goodison Park dan pesaing terdekat, Manchester City tewas kepada Arsenal.

Kredit Foto: LFCVIne

Baca juga artikel kami yang lain mengenai Mohamed Salah:

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN