S. Kunanlan Berjaya Jalani Pembedahan Di Barcelona

Pemain pertahanan, S. Kunanlan telah menjalani pembedahan pergelangan tangan di Barcelona. Perkara itu disahkan oleh kelab itu sendiri melalui satu kenyataan yang dikeluarkan semalam.

Menurut kenyataan tersebut, Kunanlan telah selamat menjalani pembedahan yang dilakukan oleh doktor pakar, Dr. Jaume Peeramon Llaving dan Dr. Juan Manuel Boffa.

Dr. Jaume Peeramon Llaving merupakan bekas doktor pasukan bola baling dan bola keranjang kebangsaan Sepanyol. Manakala Dr Juan Manuel Boffa bukan lagi watak asing di JDT selepas dilantik sebagai konsultan oleh juara Liga Super enam kali itu sejak Februari lalu.

Boffa, yang merupakan pakar perunding perubatan Manchester City, telah menyediakan khidmat konsultasi kepada Harimau Selatan sejak Februari 2019 dan juga telah merawat kecederaan yang dialami Natxo Insa, Syafiq Ahmad, Gary Steven Robbat dan Darren Lok.

Dr. Boffa merupakan pakar dalam bidang perubatan sukan dan pendidikan jasmani, dan juga pakar dalam traumatologi bola sepak.

Dr. Boffa memperolehi kelayakan di dalam bidang perubatan dari Universiti Nasional Rosario, Argentina pada 1998. Merupakan seorang sonographer, Dr. Boffa adalah salah seorang doktor yang bekerja secara terus dengan pemain-pemain kendalian Pep Guardiola di Etihad sebelum ini.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN