Perlu Jalani Rawatan Jantung Selama 90 Hari, Aguero Kini Di Ambang Persaraan?

Sergio Aguero

Pemain Barcelona, Sergio Aguero kini mengalami satu tempoh yang sukar dalam kariernya apabila dirinya disahkan mengalami masalah jantung yang serius.

Situasi tersebut membuatkan penyerang berbisa itu kini berada dalam potensi untuk bersara lebih awal dari yang dirancang walaupun Aguero kini sudah pun memasuki fasa akhir hari bermainnya.

Malah, disebabkan perkara itu ianya telah menimbulkan desas-desus yang mengatakan pemain tersebut akan bersara dalam masa terdekat.

Akan tetapi, ianya telah dinafikan oleh Aguero sendiri dengan pemain itu sendiri belum mempunyai bayangan jelas bilakah beliau akan menamatkan kariernya.

“Merujuk kepada khabar angin, saya boleh katakan yang saya kini mengikuti indikasi dari pasukan perubatan kelab.”

“Saya kini menjalani pelbagai ujian dan rawatan dan dari situ kita akan lihat bagaimana semasa proses 90 hari,” kata Aguero menerusi Twitternya.

Buat masa sekarang, Aguero kini menjalani rawatan yang mengambil masa 90 hari untuk menentukan sama ada jantungnya masih membenarkan pemain tersebut bermain atau tidak.

Sebelum ini, Aguero mencetuskan kebimbangan dunia selepas mengalami sakit dada ketika aksi La Liga menentang Alaves pada Oktober lalu.

Kesakitan itu berpunca dari heart arrhythmia yang menyebabkan degupan jantung seseorang itu tidak normal.

Situasi yang dihadapi oleh Aguero ini boleh dirawat dan sembuh seperti sediakala tetapi boleh menjadi lebih serius jika dibiarkan melarat.

Aguero mengalami permulaan sukar dalam kariernya bersama Barcelona kerana selepas musimnya tertangguh disebabkan kecederaan, isu jantung pula datang menguji pemain itu.

Sumber:

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN