Penyokong Bosnia Jerit ‘Palestin, Palestin’ Ketika Upacara Tafakur Seminit Dipukul

Sumber dari akhbar Bosnia melaporkan seorang penyokong Bosnia yang menganggu upacara tafakur seminit sebelum perlawanan menentang Republik Ireland telah dipukul oleh sekumpulan penyokong Bosnia yang lain.

Sumber daripada source.ba melaporkan:

“Saya tak kenal lelaki (yang membuat bising ketika upacara tafakur seminit) itu. Apa yang saya tahu, dia sedang mabuk.”

“Dan dia seorang saja yang membuat bising dengan menjerit ‘Palestine, Palestine’.”

“Sekumpulan penyokong kita (Bosnia) terserempak dengan lelaki tersebut di hotel selepas perlawanan dan tanya adakah dia lelaki yang menjerit tadi.”

“Dia menjawab ya sambil meninggikan suaranya. Kemudian beberapa penyokong kita memukulnya.”

Sebelum perlawanan Republik Ireland menentang Bosnia Herzegovina kelmarin, upacara tafakur seminit diadakan bagi mengenang mangsa serangan di Paris.

Bagimanapun upacara tafakur tersebut diganggu oleh jeritan seorang penyokong Bosnia. Majoriti penyokong Ireland kemudiannya menjerit boo kepada penyokong Bosnia tersebut.

Sebagai rekod, Republik Ireland menewaskan Bosnia 2-0, sekaligus layak ke EURO 2016 dengan agregat 3-1.

Baca juga: Kelab Ireland Tawar Season Ticket Kepada Pemain Football Manager 2016

Sumber:

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN