Manchester United Mahu Pertemuan Dengan Facebook

Manchester United akan mengadakan pertemuan dengan wakil daripada Facebook berkenaan cemuhan berbaur perkauman terhadap Paul Pogba dan Marcus Rashford. Kedua-dua pemain tersebut menjadi sasaran cemuhan berbaur perkauman setelah gagal menyempurnakan sepakan penalti di Twitter.

Pogba menjadis sasaran cemuhan tersebut selepas perlawanan menentang Wolves pada minggu lalu, manakala Rashford pula ketika United tewas 1-2 kepada Crystal Palace di Old Trafford pada hujung minggu lalu.

United sudah pun mengesahkan akan bertemu dengan pihak Twitter dan kini turut mahu melakukan perbincangan dengan Facebook kerana risaukan kecaman berbaur perkauman yang tidak terkawal terhadap pemain.

Walaupun mengakui perkara itu tidak serius seperti yang berlaku di Twitter, tindakan pro aktif harus diambil untuk mencegah ianya dari berlarutan. Ole Gunnar Solskjaer sebelum ini memaklumkan beliau hilang kata-kata setelah melihat cemuhan dilakukan terhadap Rashford.

Pogba sendiri baru-baru ini berikrar akan menentang perkara berkaitan perkauman “demi generasi masa hadapan”. Selain daripada pemain antarabangsa Perancis itu dan juga Rashford, turut menjadi mangsa cemuhan yang sama sejak hari pertama kempen baharu Liga Ingerrus ialah penyerang Chelsea, Tammy Abraham dan pemain Reading, Yakou Meite.

Pada Ahad lalu, Pogba memuat naik satu kenyataan di Twitter dan berkata: “Nenek moyang dan ibu-bapa ku telah menderita demi kebebasan generasi pada hari ini, untuk bekerja, untuk menaiki bas, dan juga untuk bermain bola sepak.

“Cemuhan perkauman adalah jahil, ia hanya akan menjadikan saya semakin kuat dan bermotivasi untuk menentangnya demi generasi seterusnya.”

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN