Lionel Messi: Kami Akan Lakukan Segalanya Untuk Bawa Barcelona Kembali Menjuarai UCL

Messi

Selepas diumumkan sebagai ketua pasukan buat Barcelona pada musim ini, Lionel Messi nyata berbangga dengan pengiktirafan tersebut serta mengharapkan beliau mampu untuk mengisi kekosongan yang ditinggalkan Andres Iniesta bagi mencipta lebih banyak kejayaan.

Bintang Barcelona itu juga melihat matlamat utamanya adalah bagi membawa kembali trofi Liga Juara-Juara Eropah (UCL) ke Nou Camp selepas kali terakhir menjuarainya pada musim 2014/15.

Messi dilantik sebagai ketua pasukan Barcelona yang baharu selepas Iniesta meninggalkan The Blaugrana dan seterusnya memilih haluan ke Jepun untuk beraksi bersama Vissel Kobe.

Menurut sumber Goal, Messi jelas berbangga dengan tanggungjawab besar yang diberikan kepadanya itu.

”Pertama sekali, saya mahu mengatakan bahawa ia merupakan kebanggaan yang begitu besar buat saya untuk menjadi ketua pasukan (Barcelona).”

”Saya tahu besar maksudnya untuk menjadi ketua pasukan buat Barcelona tetapi saya mempunyai guru-guru yang hebat seperti (Carles) Puyol, Xavi (Hernandez) dan Andres (Iniesta) yang hebat, yang akan kami rindukan pada musim ini.”

Dalam pada itu, Messi menjelaskan agenda utamanya musim ini adalah untuk kembali menjuarai saingan Liga Juara-Juara Eropah selepas tiga musim berturut-turut dimenangi musuh tradisi mereka, Real Madrid.

”Mengenai musim ni, saya merasakan kami perlu meletakkan satu platform untuk bersemangat, dengan rekrut baharu yang datang akan membantu kami untuk lebih baik dari sebelum ini.”

”Walaupun musim lalu kami menjuarai La Liga dan Copa del Rey, kami semua kecewa dalam kempen Liga Juara-Juara Eropah.”

”Kami berjanji akan melakukan segala yang mungkin untuk kembali membawa trofi tersebut ke Nou Camp sekali lagi.”

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN