KFA Harap Akhyar Rashid Bersikap Professional

Khabar angin mengenai penghijrahan bintang muda Kedah, Akhyar Rashid ke pasukan lain menjadi perbualan hangat apabila sebuah akhbar tempatan, Harian Metro semalam mendedahkan beliau sudah menerima lamaran daripada skuad juara Liga Super 2018, Johor Darul Ta’zim (JDT).

Bagaimanapun sumber daripada Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) mengharapkan pemainnya itu bersikap professional dengan hadir berbincang kerana beliau masih mempunyai baki kontrak sehingga tahun 2019.

“Kita perlu saling hormat menghormati kerana dia dan KFA masih terikat dengan satu tahun kontrak lagi sehingga 2019.

“Kita berharap dia hadir berjumpa kita dan selesaikan segala perancangan kerana kita yang bentuk dia dan tak akan kita nak lepaskan dia begitu sahaja.

“Jadi kalau betul ada tawaran, kena lah bersikap professional dan datang bincang, dedek dengan kita dan bawa surat dari kelab mana yang buat tawaran.” kata sumber dalaman KFA.

Petikan laporan daripada Harian Metro semalam.

Walaubagaimanapun, wakil daripada pihak Akhyar menjelaskan mereka sudah mengadakan pertemuan kali pertama dengan KFA bagi menyatakan hasrat berkaitan tawaran yang diterimanya itu.

“Akhyar tetap menghormati kontrak yang masih ada dan sudah mengadakan pertemuan dengan pihak pengurusan KFA bagi menyatakan hasrat berkaitan tawaran, namun diberi tempoh memikirkan perkara itu sebelum rundingan seterusnya.

“Akhyar sedang fokus bersama skuad kebangsaan dan selepas pulang nanti dia akan meneruskan perbincangan berkaitan tawaran yang diterimanya,” kata sumber terbabit.

Penyerang skuad bawah 23 tahun itu kini sedang bersama skuad Harimau Malaya dalam saingan Piala Suzuki AFF 2018 yang bermula sejak kelmarin.

Malaysia memulakan dengan langkah kanan apabila berjaya menewaskan Kemboja 1-0 di Stadium Olimpik Pnomh Penh sekaligus mengutip 3 mata penuh. Skuad kendalian Tan Cheng Hoe itu bakal bertemua Laos untuk aksi kedua peringkat kumpulan A di Stadium Nasional Bukit Jalil pada hari isnin ini.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN