Jenama Tempatan Jadi Pilihan Perak FC Hadapi Musim 2021

Jenama tempatan Perak FC

Jenama tempatan disahkan bakal menjadi penaja rasmi kelengkapan buat Kelab Bolasepak Perak (Perak FC) bagi menghadapi saingan Liga Malaysia 2021 yang akan membuka tirainya pada 26 Februari.

Perkembangan terkini itu disahkan oleh Pengerusi Perak FC Sdn Bhd merangkap Presiden Persatuan Bolasepak Perak (PAFA), Dato’ Seri Ahmad Faizal Bin Dato’ Azumu dalam satu sidang media yang diadakan di Ipoh, malam tadi.

Ahmad Faizal berpendapat langkah itu adalah sebagai salah satu tanggungjawab buat pasukan tersebut untuk membantu jenama tempatan yang sudah pastinya terjejas susulan wabak COVID-19.

”Sepertimana semua sedia maklum, isu pendemik COVID-19 ini telah meninggalkan kesan yang mendalam dalam sektor ekonomi dan salah satu daripada sektor yang turut terjejas adalah industri tekstil.”

”Bertindak atas kesedaran ini, pihak Lembaga Pengarah Perak FC ingin turut sama membantu dalam memberikan bantuan kepada mereka yang terjejas dengan memilih jenama tempatan sebagai pembekal pakaian sukan rasmi skuad Perak FC 2021.”

”Dengan objektif untuk membantu pengusaha tempatan bagi menstabilkan semula ekonomi dan struktur perniagaan mereka, memperkenalkan jenama tempatan ke industri bola sepak tanah air, membuka lebih banyak peluang perniagaan kepada pengusaha-pengusaha jenama tempatan dan memastikan harga jualan yang lebih mampu milik tetapi mempunyai kualiti yang setanding dengan jenama antarabangsa.”

Menurut Ahmad Faizal lagi, perbincangan bersama beberapa pengusaha jenama tempatan yang berpotensi itu sudah memasuki fasa akhir dan pengumuman akan dibuat dalam masa terdekat.

Sebagai rekod, Perak merupakan pasukan pertama dalam saingan Liga Malaysia yang menjalinkan hubungan kerjasama dengan jenama tempatan, Al Ikhsan Sports yang menggunakan label AL Sports pada musim 2015.

Hasil kerjasama dengan jenama tempatan ini, para penyokong Perak pasti akan tersenyum lebar berikutan harga jersi atau barangan rasmi pasukan tersebut pasti akan dijual dengan harga yang lebih rendah berbanding sebelum ini.

Harga barangan rasmi yang lebih rendah secara tidak langsung akan membuatkan para penyokong tidak akan berfikir panjang untuk mendapatkan barangan original. Situasi menang-menang buat semua pihak.

Baca artikel lain dari kami mengenai Perak FC:

Nama Perak FC Bakal Digunakan, Bukan Bos Gaurus FC

Adly Shah: Persiapan Perak FC Berjalan Lancar, Kekalkan 80 Peratus Pemain Utama

RASMI: Danish Haziq Rekrut Terbaharu Buat Perak FC

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN