JDT Terima Kunjungan Delegasi Skuad Kebangsaan Brazil

Brazil

Kesempatan berada di Singapura digunakan sepenuhnya oleh delegasi skuad kebangsaan Brazil bagi mengunjungi Pusat Latihan Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) di Padang Seri Gelam, Johor Bahru, pagi tadi.

Delegasi The Selecao itu disertai penyelaras pasukan, Juninho Paulista, Penyelia Besar Konfederasi Bolasepak Brazil (CBF) Luis Wagner, Pengarah Pemasaran, Gilberto Ratto, Penasihat Media, Vinicius dan Ketua Keselamatan, Aloisio Rocha serta pemain legenda mereka, Bebeto.

Menurut sumber JOHOR Southern Tigers, selain daripada meninjau fasiliti latihan skuad JDT itu, delegasi juara Piala Dunia lima kali tersebut juga turut dibawa ke Stadium Sultan Ibrahim dan ibu pejabat JDT di Iskandar Puteri.

Agenda kunjungan juga antara lain dilaporkan turut membincangkan mengenai kemungkinan skuad kebangsaan Brazil akan menggunakan fasiliti pasukan jolokan Harimau Selatan itu sekiranya mereka berkunjung ke rantau ini pada masa akan datang.

Barisan bintang Brazil kini berada di Singapura apabila dua perlawanan persahabatan bertemu Senegal dan Nigeria berlangsung di Stadium Nasional Singapura.

Malam tadi skuad bimbingan Tite itu terikat 1-1 menentang Senegal dan akan menanti cabaran Nigeria pada 13 Oktober ini pada jam 8.00 malam.

Kredit foto: JOHOR Southern Tigers

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN