Highlight UEFA Europa League 2019/20: Olympiakos 1-1 Wolves

Pemain gantian, Pedro Neto menjaringkan gol away yang berharga untuk membantu Wolves mengikat Olympiakos 1-1 dalam perlawanan pusingan 16 Europa League di Stadium Karaiskakis yang kosong.

Pelawat yang mahukan perlawanan ini ditangguhkan, mendapat berita gembira pada minit ke-28 selepas pertahanan Olympiakos, Ruben Semedo dibuang padang kerana mengasari Diogo Jota.

Bagaimanapun Wolves gagal memanfaatkan kelebihan ini. Satu-satunya peluang jelas menjaringkan gol yang mereka cipta adalah apabila percubaan Raul Jimenez dihalang oleh muka penjaga gol tuan rumah, Jose Sa.

Sebaliknya mereka yang ketinggalan terlebih dahulu apabila Youssef El Arabi menjaringkan gol pembukaan pada minit ke-54.

Mujurlah tidak lama kemudian sepakan percuma Neto terbias sekaligus memberikan gol kepada Wolves.

Perlawanan timbal balik dijadualkan akan berlangsung pada Khamis depan. Tetapi ia bergantung kepada keputusan UEFA sama ada mahu menangguhkan atau membatalkan terus kejohanan ini memandangkan ancaman wabak COVID-19 semakin meningkat di Eropah.

Wolves tidak berselindung untuk memberi pendapat bahawa keputusan untuk meneruskan kejohanan ini ketika satu dunia sedang bertarung dengan wabak penyakit pandemik sebagai ‘merepek’.

Komen Wolves ini timbul susulan pengesahan pemilik Olympiakos (dan Nottingham Forest), Evangelos Marinakis yang sah positif COVID-19 minggu ini. Bagaimanapun tiada pemain dan staf Olympiakos lain yang diuji positif.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN