Highlight: Global FC 3 JDT 2, Tuan Rumah Kejutkan Bekas Juara!

Ia adalah kemenangan yang mengejutkan ramai pihak. Mana tidaknya, sebelum ini mereka dibelasah 4-0 oleh JDT.

3 gol awal Global FC dijaringkan Dennis Villanueva (27′), Shu Sasaki (32′), dan Amani Aguinaldo (35′).

JDT membalas menerusi 2 gol Gabriel Guerra minit ke-48 da ke-83.

Kemenangan ini membolehkan Global FC memintas JDT untuk menjadi pendahulu kumpulan F.

Baca juga: Mario Gomez Nafi Minta Bayaran Tinggi, Jelaskan Cuma Mahu Kontrak Lebih Panjang

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN