FMLLP: “Nasib T-Team Bakal Ditentu 15 Mei Depan”

T-Team merupakan salah satu daripada 4 pasukan Liga Malaysia yang dipotong mata tempoh hari oleh pihak FMLLP atas kegagalan menyelesaikan masalah tunggakan gaji, KWSP, LHDN dan juga Perkeso.

Namun begitu, di pihak T-Team segalanya telah diselesaikan dengan baik cuma ia tak sempat dimuatnaik ke dalam Sistem Pengurusan Maklumat Bola Sepak (SPMB) mengikut tarikh yang ditetapkan.

Akan tetapi, pihak FAM memberi bayangan yang pasukan boleh melakukan rayuan mengenai hukuman yang dikenakan oleh mereka.

Bercakap kepada pihak media, ketua pegawai eksekutif FMLLP iaitu Kevin Ramalingam keputusan mengenai rayuan itu hanya boleh diketahui pada 15 Mei 2017.

Gambar: T-Team

Ia bakal menentukan sama ada T-Team mengalami pengurangan hukuman ataupun denda sedia ada akan dikekalkan.

Untuk rekod, cuma T-Team sahaja yang sudah menghantar kesemua dokumen yang diperlukan bagi menyelesaikan hal mereka.

“Pelanggaran peraturan sudah berlaku, namun kita perlu lihat dari dua sudut.”

“Pertama adalah mereka sudah pun melanggar peraturan, namun kita perlu lihat usaha mereka untuk mematuhi peraturan tersebut.”

Bagi Kevin, mematuhi peraturan adalah perkara asas dan perlu diikut oleh mana-mana pasukan.

Dalam masa yang sama menurutnya, tidak perlulah pasukan lain memperbesarkan hal ini dengan melibatkan perkara yang diluar konteks.

Baca juga: Datuk Seri Vida: “Saya Tidak Berhutang Apa-Apa Dengan KAFA”

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN