Christian Benteke Label Jurgen Klopp Sebagai Pengurus Terbaik Pernah Bekerjasama Dengannya

Benteke

Meskipun kurang mendapat tempat sewaktu menyarung jersi Liverpool pada musim 2015/16, Christian Benteke tetap memuji Jurgen Klopp sambil menyifatkan pengurus kelahiran Jerman itu sebagai pengurus terbaik yang pernah bekerjasama dengannya.

Bekas pengurus, Brendan Rodgers adalah individu yang bertanggungjawab membawa Benteke dari Aston Villa ke kelab Merseyside itu.

Bagaimanapun nasib kurang baik menimpa beliau apabila sering diketepikan sebaik sahaja Klopp mengambil alih tugasan di Anfield pada Oktober 2015.

Benteke lebih banyak memanaskan bangku simpanan selepas dikatakan tidak sesuai dengan taktikal yang ingin diterapkan oleh Klopp terhadap The Reds.

SOUTHAMPTON, ENGLAND – MARCH 20: Jurgen Klopp the manager of Liverpool in conversation with Christian Benteke following the final whistle during the Barclays Premier League match between Southampton and Liverpool at St Mary’s Stadium on March 20, 2016 in Southampton, United Kingdom. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Berikutan dengan situasi itu, Benteke yang kini beraksi untuk Crystal Palace mengakui bahawa cukup memahami keadaan tersebut dan turut mengakui Klopp adalah pengurus terbaik pernah membimbingnya.

”(Jurgen) Klopp masih merupakan pengurus terbaik yang saya pernah bekerja dengannya walaupun saya tidak banyak diturunkan olehnya.”

”Dia mahukan pemain yang pantas di jentera serangan. Saya memahami keputusan yang dibuat olehnya,” jelas Benteke bercakap kepada Daily Mirror.

Musim ini, Christian Benteke bergelut dengan masalah kecederaan lutut dihadapinya memaksa tugasan memburu jaringan buat Crystal Palace tertumpu kepada rakan sepasukan di Belgium, Michy Batshuayi

 

 

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN