VIDEO: Celtic Raikan Kejuaraan Liga Dengan Bersorak Lagu “Kolo-Yaya Toure”

Celtic menjuarai Scottish Premiership untuk musim 2016/2017 selepas memateri kejuaraan hasil kemenangan keatas Heart of Midlothian 5-0.

Kejuaraan ini memberikan kejuaraan kedua buat Brendan Rodgers yang pertama kali mengurus Celtic dan ke-6 berturut-turut buat Celtic.

Celtic masih belum tewas dalam perlawanan liga selepas menang 28 perlawanan dan seri 2 kali sahaja dan mereka sudah juara dengan baki 8 lagi perlawanan.

Para pemain Celtic yang meraikan kejayaan mereka merangkul liga telah bersorak Kolo-Yaya Toure ketika di dalam bilik persalinan.

Ia dilakukan kerana Kolo Toure merupakan salah seorang pemain Celtic musim ini.

Tahniah buat Celtic. Hidupkan semula detik-detik Celtic bergelar juara dengan membelasah Hearts menerusi sorotan perlawanan ini.

Baca juga: TMJ Mahu PBNP & PBNJ Duduk Semeja, Jangan Dengar Khabar Angin Mengenai TCH

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN