Bielsa Kutuk Tindakan Arsenal Panggil Balik Nketiah

Pengurus Leeds United, Marcelo Bielsa menganggap tindakan Arsenal memanggil pemain muda mereka kembali daripada tempoh pinjaman sebagai tak adil.

Arsenal telah memutuskan untuk menamatkan perjanjian pinjaman pemain tersebut di Elland Road.

Nketiah dipinjamkan ke Leeds pada awal musim ini. Namun pemain berusia 20 tahun itu agak terhad penampilannya musim ini. Di mana beliau hanya bermula dalam 2 daripada 17 perlawanan liga.

Arsenal, pasukan yang menyingkirkan Leeds daripada Piala FA telah memutuskan untuk membawa pulang bintang muda mereka itu ke Emirates, walaupun Leeds masih mahu menggunakan pemain itu untuk baki musim ini.

Nketiah diserap masuk ke dalam pasukan utama Arteta bagi menghadapi baki musim ini.

ST ALBANS, ENGLAND – DECEMBER 23: Arsenal Head Coach Mikel Arteta with assistant coaches (L) Albert Stuivenburg and (R) Freddie Ljungberg during a training session at London Colney on December 23, 2019 in St Albans, England. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Bielsa tidak gembira dengan tindakan Arsenal yang menamatkan tempoh pinjaman itu pada pertengahan musim.

“Sudah tentu kami menerima hakikat bahawa ada penyokong kami yang meragui layanan pasukan kami kepada pemain tersebut. Media dan akhbar pun sama.”

“Kami sedang meneliti beberapa butiran. Di mana kekuatan dan kelemahan kami. Selepas itu, kami akan cuba memperbaiki kelemahan itu, dan menyesuaikannya dengan keadaan.”

“Tentang semua pemain baharu dalam pasukan ini. Saya sudah jelaskan kepada mereka semua perkara, memberikan mereka semua informasi. Dan apa yang dilakukan Arsenal ini ke atas perjanjian Nketiah sangat tak adil.”

“Ketika Arsenal memilih Leeds, bermakna mereka telah memilih kami berbanding dengan opsyen lain yang mereka ada.”

“Saya tidak faham dengan Arsenal menamatkan kontrak pinjaman Nketiah atas alasan pemain ini kurang minit bermain. Tiada siapa pun pengurus di dunia ini boleh menjanjikan minit perlawanan untuk seorang pemain.”

“Kami sudah melakukan segalanya, seperti yang kami janjikan. Dan kami tak nak ‘claim’ apa-apa daripadanya.”

Bielsa turut mengkritik Tottenham yang menamatkan tempoh pinjaman Jack Clarke di Leeds dan kemudian menghatar pemain itu secara pinjaman ke QPR untuk baki kempen musim ini.

“Sama juga situasi dengan Clark. Buat masa ini kami telah hilang dua pemain. Dan kelab akan melakukan apa sahaja untuk mengatasi masalah ini.”

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN