Bekas Pemain Chelsea Beri Ingatan Buat Eden Hazard, ‘Rumput Kadangkala Tidak Berwarna Hijau’

Hazard

Pemain Chelsea sekitar tahun 80-an, Pat Nevin menjelaskan beliau nyata gembira dengan keputusan yang dibuat Eden Hazard apabila berhijrah ke Real Madrid.

Hazard meninggalkan Chelsea selepas tujuh tahun bersama kelab London itu.

Lebih menarik apabila beliau memulakan karier di Chelsea dengan memenangi Liga Europa dan turut menutup perjalanan bersama The Blues dengan menjulang Liga Europa.

”Ia mungkin mengejutkan ramai orang tetapi saya gembira dengan keputusannya (berpindah ke Real Madrid).”

”Sangat gembira untuk dirinya, dia mahukan perkara tersebut.”

”Dia telah memberikan segalanya selama tujuh tahun terhadap kelab ini (Chelsea) dan dia begitu mengagumkan ketika tujuh tahun ini.”

”Tingkah lakunya sempurna, saya rasakan dia merupakan pemain paling berkemahiran tinggi yang pernah bermain bersama Chelsea FC.”

LEICESTER, ENGLAND – MAY 12: Eden Hazard of Chelsea is presented with the Playmaker winner trophy after the Premier League match between Leicester City and Chelsea FC at The King Power Stadium on May 12, 2019 in Leicester, United Kingdom. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

”Sudah pasti antara tiga atau empat pemain terhebat yang pernah bermain bersama kelab ini.”

”Dia telah memberikan segalanya, selamat maju jaya buat dirinya pada pengembaraan seterusnya, dia layak menikmatinya.”

Sebagai ‘orang lama’, dalam masa yang sama beliau turut memberikan amaran buat Hazard dengan mengingatkan bahawa ‘rumput kadangkala tidak berwarna hijau’.

Beliau juga turut merasakan Hazard bakal merasai beberapa musim yang sukar ketika menyarung jersi Los Blancos.

”Saya hanya mahu mengatakan mengenai satu perkara: kadangkala rumput tidak berwarna hijau.”

”Dan saya katakan, Real Madrid akan menjadi sangat sukar untuk beberapa tahun mendatang.”

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN