Bagaimana Diana Ross Memalukan USA Di Depan Dunia Semasa World Cup 1994

Ross_Diana_006 Kredit: Seamepost.com

 

Pada tahun 1994, USA menjadi tuan rumah World Cup buat kali pertama. Di negara yang rakyatnya lebih meminati bola keranjang dan bola lisut (baseball), FIFA mengharapkan kehadiran World Cup dapat menarik minat rakyat USA untuk meminati sukan bola sepak pula.

Upacara pembukaan World Cup di USA berlangsung meriah. Ada belon, ada penari dengan baju tradisional, Oprah Winfrey jatuh podium dan paling tidak boleh dilupakan…..Diana Ross.

Baca: Saksikan Seorang Tukang Paip Memarahi Pemain England Kerana Tak Layak Euro 2008

Selepas diperkenalkan oleh Oprah, Diana Ross berlari di padang sambil berpura-pura menyanyi lagu hitnya, I’m Coming Out. Di hujung padang, Diana Ross akan melakukan sepakan penalti dengan pintul gol 11 meter dari nya. It was supposed to be THAT EASY.

….and yet she missed.

Like page SemuanyaBOLA di Facebook.

Follow Twitter kami di @semuanyabola

 

 

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN