Quantcast

BERITA

Arsenal Mahu Hukum Pemilik Pas Semusim Yang Gagal Hadir Ke Stadium

Ini satu tindakan yang agak kejam. Namun ia adalah demi kebaikan kelab.

Arsenal mahu menghukum penyokong-penyokong mereka yang gagal hadir setelah membeli pas semusim!

Pembaziran yang tiada henti

Arsenal mencapai keputusan dalam satu mesyuarat tergempar iaitu mahu menghukum penyokong yang membeli pas bermusim tetapi tidak hadir ke stadium.

Mereka mahu mengharamkan penyokong tersebut dari terus membeli tiket untuk pasukan Arsenal.

Menurut Arsenal, terlalu banyak tiket tidak digunakan oleh penyokong kerana mereka hanya membeli namun tidak hadir ke stadium.

Hal ini terbukti apabila tiket untuk perlawanan antara Arsenal dan Ludogorets kesemua tiket habis dijual. Namun stadium hanya penuh sebanyak 90% sahaja.

Namun, kritikan itu tidaklah ditujukan kepada Arsenal sahaja.

Adalah normal untuk setiap kelab mempunyai 10% pemilik pas semusim yang hanya memiliki pas tersebut namun tidak hadir ke stadium.

FBL-ENG-PR-ARSENAL-QPR

Beri pada yang lebih berhak

Arsenal mempunyai ramai yang sedang menunggu di dalam senarai menunggu untuk menjadi pemilik pas semusim mereka.

Dalam mesyuarat tergempar itu, terdapat usul untuk mengharamkan nama-nama penyokong yang tidak menggunakan sepenuhnya pas semusim itu dengan baik.

“Jika terdapat penyokong yang hanya menggunakan pas semusim sekali sekala sahaja. Mereka patut diberikan amaran dan tidak diberikan keutamaan untuk pas semusim pada musim baharu.”

Usul ini ternyata menghakis reputasi Arsenal yang hanya mahu memperoleh keuntungan sahaja.

“Jika Arsenal hanya kisahkan pasal duit. Kami tidak akan kisah dengan jumlah pemilik pas semusim kami hadir. Tetapi kami kisahkan mengenai suasana di stadium juga.”

“Kami mahu mencipta suasana yang menyoronokkan di stadium dengan stadium yang dipenuhi dengan penyokong kami. Kami mahu bagi penyokong cilik kami indahnya menonton Arsenal beraksi di Emirates.”

arsenal-fans

Bagaimana pun, cara menghukum ini dijangka kurang diterima oleh para penyokong.

Hal ini kerana, tidak semua penyokong sengaja untuk mengelak dari menghadiri ke stadium.

Manchester United telah menggunakan sistem hukuman ini. Mereka telah menghukum penyokong seorang penyokong bernama Graeme Clarke kerana tidak menuntut tiket untuk perlawanan away di Hull City.

Bagaimana pun, penyokong berusia 58 tahun itu tidak menuntut tiket tersebut kerana jatuh sakit.

Baca juga: Tiket Perlawanan ‘Home’ Chelsea & Arsenal Paling Mahal, Penyokong Lagi Untung Ke Perlawanan ‘Away’

Kami perlukan bantuan anda.

Saban hari, semakin ramai peminat bola sepak membaca Semuanya BOLA. Seiring dengan pertambahan pembaca ini, kos operasi kami turut meningkat. Jadi anda boleh nampak kenapa kami perlukan bantuan anda. Untuk memastikan penulis-penulis kami dapat terus membekalkan konten-konten yang tidak bias dan berkualiti kepada anda, duit dan kerja keras sangat diperlukan. Tetapi kami buat juga kerana kami percaya anda berhak mendapat maklumat berkualiti dari media yang telus, bebas dan terbuka.

Sumbangan anda membolehkan masa depan penulis-penulis kami terus terjamin. Dengan hanya RM5, anda boleh menyokong Semuanya BOLA - dan ia hanya mengambil masa 1 minit. Terima kasih.

atau Beri Sumbangan

KEMASKINI TERUS KEPADA ANDA!

Jadi yang pertama mendapatkan kemaskini dari kami melalui emel!