Aksi Final Piala Malaysia 2019 Di Stadium Nasional Bukit Jalil

Stadium Nasional Bukit Jalil

Stadium Nasional Bukit Jalil menjadi pilihan Malaysian Football League (MFL) sebagai gelanggang perlawanan akhir saingan Piala Malaysia 2019 yang bakal menemukan Kedah dan Johor Darul Ta’zim (JDT).

Saingan edisi ke-93 yang akan berlangsung pada 2 November itu pastinya menarik kerana kedua-dua pasukan sudah mengecap nikmat pada musim ini selaku juara Liga Super [JDT] dan Piala FA buat Kedah.

Pengesahan rasmi berkenaan gelanggang dan tarikh perlawanan hebat itu dibuat oleh MFL menerusi laman Facebook rasmi badan penganjur bola sepak tempatan itu.

Stadium Nasional Bukit Jalil pernah dinobatkan selaku pemenang Anugerah Stadium Terbaik Dunia bagi kategori Stadium Sedia Ada pada Kongres Stadium Dunia 2018.

Selepas proses pengubahsuaian besar-besaran bagi menganjurkan Sukan Asia Tenggara (SEA), Stadium Nasional Bukit Jalil berwajah baharu dengan kapasiti penonton sebanyak 87,411.

Stadium yang mula dibina pada 1 Januari 1995 itu seringkali dipilih sebagai gelanggang perlawanan akhir saingan Piala FA dan Piala Malaysia disamping pada ketika ini menjadi ‘home’ kepada skuad Harimau Malaya.

Kredit foto: Perbadanan Stadium Malaysia

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN