5 Calon Kapten Paling Sesuai Untuk Kemudi Man United Musim Hadapan

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Manchester United secara rasminya telah pun menggugurkan pertahanan kental mereka iaitu Harry Maguire selaku kapten pasukan untuk saingan musim hadapan dan slot tersebut kini masih belum diisi.

Keputusan tersebut dibuat sendiri oleh pengurus kelab iaitu Erik ten Hag dengan alasan United memerlukan pemimpin baharu untuk saingan musim akan datang dengan segalanya masih menjadi misteri untuk calon seterusnya.

Erik ten Hag Pecat Harry Maguire Sebagai Kapten Man United

Maguire yang memegang jawatan sebagai kapten utama sebelum itu mengakui sedikit kecewa dengan keputusan terkini, namun beliau menerimanya dengan terbuka serta faham akan perubahan baharu diperlukan buat kelab.

Sehingga kini, beberapa calon dilihat sesuai untuk menggantikan khidmat Maguire pada musim hadapan berdasarkan pengaruh dibawa mereka pada musim lalu dalam setiap perlawanan dihadapi.

Bruno Fernandes

Bruno Fernandes menjadi pemain paling layak sebenarnya untuk menjadi kapten seterusnya buat United berdasarkan pengaruh dimiliki beliau di atas padang.

Bersama United, Fernandes telah memberi sumbangan begitu besar di atas padang untuk menguasai posisi tengah serta di bahagian serangan kelab.

Malah, Fernandes juga menjadi individu paling lantang bersuara untuk memberi arahan kepada rakan sepasukan serta dianggap sebagai jeneral utama pasukan.

Raphael Varane

Varane sudah pun berada di Old Trafford selama dua musim selepas mengharungi detik-detik terbaik bersama Real Madrid untuk memberi sumbangan besar menerusi posisi pertahanan United.

Daripada segi pengalaman di atas serta kekuatan mental, mungkin Varane boleh dianggap calon paling sesuai sebagai kapten, apatah lagi beliau juga beraksi di posisi pertahanan.

Namun, isu kecederaan serta pengalaman beliau sebagai kapten masih dianggap kurang dan itu menyebabkan ianya sukar untuk memberikan jawatan tersebut kepada pertahanan Perancis ini musim hadapan.

Casemiro

Pemain tengah bertahan ini tampil dengan sangat menonjol musim lalu bersama United untuk memberi nilai tambah terbaik di posisi tengah United menerusi kualiti dimiliki beliau.

Berdasarkan pengalaman, pengaruh di atas padang, serta kualiti kepimpinan dimiliki Casemiro, beliau boleh dianggap sebagai calon kedua terkuat untuk menjadi kapten utama pasukan selepas Fernandes.

Walaupun begitu, suatu perkara yang membuatkan ianya sukar untuk menjadikan Casemiro sebagai kapten ialah isu disiplin pemain tersebut di atas padang dengan musim lalu menyaksikan tonggak tengah ini mengutip dua layangan kd merah.

Lisandro Martinez

Jika United berkeras mahu menggunakan khidmat pertahanan sebagai kapten utama kelab, maka Martinez memiliki pakej cukup untuk menjadi pemimpin pasukan musim hadapan.

Selain pernah menjalin kerjasama di kelab lama dengan Ten Hag, beliau menjadi pemain paling menyerlah musim lalu di posisi pertahanan United sehingga memberi impak besar dalam kalangan penyokong.

Malah, Martinez juga antara pemain yang sangat lantang di atas padang dan menunjukkan ciri-ciri pemimpin berkualiti untuk memacu nama United sebagai calon kuat kapten musim hadapan.

Luke Shaw

Salah seorang pemain senior yang masih lagi bertahan bersama United serta mempunyai banyak pengalaman untuk terpilih sebagai kapten kelab musim hadapan.

Shaw yang menjadi salah seorang pemain meningkat naik kembali bawah kendalian Ten Hag dianggap sebagai salah satu calon sesuai, kerana beliau sendiri merupakan anak jati England.

Tampil dengan kelantangan vokal serta membawa pengaruh besar di atas padang, Shaw layak diberi peluang sebenarnya sebagai salah satu calon kapten United baharu untuk menggantikan khidmat Maguire.

Leave a Reply