10 Pemain Remaja Termahal EPL, Martial Masih Kekal Tempat Pertama

Anthony Martial EPL:

Penyerang baharu Wolverhampton Wanderers, Fabio Silva menjadi pemain terbaharu yang memasuki senarai 10 remaja termahal dalam sejarah Liga Perdana Inggeris (EPL) selepas dibeli dengan harga £35 juta (RM189 juta) dari Porto.

Namun demikian, nilai tersebut masih belum dapat mengatasi rekod milik Anthony Martial yang memerlukan Manchester United membelanjakan £36 juta (RM194 juta) untuk membawanya dari kelab Perancis, Monaco

Berikut adalah senarai penuh 10 pemain remaja termahal dalam sejarah EPL:

10. Diogo Dalot – £20m (Porto – Manchester United)

9. Ryan Sessegnon – £25m (Fulham – Tottenham Hotspur)

8. Moise Kean – £25m (Juventus – Everton)

7. Wayne Rooney – £25m (Everton – Manchester United)

6. William Saliba – £27m (St. Etienne – Arsenal)

5. Gabriel Jesus – £27m (Palmeiras – Manchester City)

4. Anderson – £27.25 juta (Porto – Manchester United)

3. Luke Shaw – £30 juta (Southampton – Manchester United)

2. Fabio Silva – £35 juta (Porto – Wolverhampton Wanderers)

1. Anthony Martial – £36m (Monaco – Manchester United)

Baca juga atikel kami yang lain mengenai bola sepak Inggeris:

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN