Zlatan Ibrahimovic Buat Seorang Pencari Kerja Jadi Menggelabah Dalam Temuduga

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang disediakan. Terima kasih. Moving forward as one.

Klik butang di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

KLIK UNTUK SUMBANGAN

Jika anda sedang giat pergi ke temu duga mencari kerja, perkara terakhir yang anda pasti tak mahu hadapi adalah ditemuduga oleh Zlatan Ibrahimovic.

Inilah yang dilalui oleh Philip, seorang penganggur muda yang datang ke temuduga jawatan kosong di Vitamin Well – sebuah syarikat minuman bervitamin dari Sweden.

Terkejut ditemuduga Zlatan

Menyangka dirinya bakal ditemuduga oleh eksekutif syarikat Vitamin Well, Philip nampak terkejut apabila mendapati beliau ditemuduga oleh duta produk tersebut, Zlatan Ibrahimovic.

Ibrahimovic yang datang ke bilik temuduga dengan seluar pendek dan t-shirt kemudiannya melontarkan beberapa soalan berkenaan Vitamin Well kepada Philip.

Tetapi baru satu soalan saja, Philip sudah tergagap-gagap dan tak mampu menjawab soalan dengan baik. Ketika Ibrahimovic menyoal berapa perisa yang Vitamin Well ada, Philip memberi respon ini:

zlatan-interview1

Ibrahimovic kemudiannya bertanya (dengan nada tegas):

“Awak tahu apa-apa tak tentang Vitamin Well?

Menyedari Ibrahimovic semakin serius, Philip cuba menjawab. Tetapi sekali lagi, beliau gagal.

zlatan-interview2

Zlatan cuba menenangkan Philip yang semakin menggelabah. Tetapi apabila Ibrahimovic menyoal apa nama produk Vitamin Well yang berperisa buah peach, Philip sekali lagi gagal menjawabnya.

Di akhir temu duga, Ibrahimovic bertanya soalan:

“Siapa pemain bola sepak kegemaran awak?”

Pada mulanya Philip kelihatan seperti mahu memberi nama pemain lain. Tetapi beliau mengubah jawapannya kepada Zlatan Ibrahimovic selepas penyerang PSG itu memberi ‘amaran’ ini:

zlatan-interview3

Disebabkan jawapan itu sahaja, Ibrahimovic berjanji akan menolong Philip mendapat kerja tersebut. “Philip, saya berjanji akan tolong awak dapatkan kerja ini. Selamat berjaya,” katanya.

Keseluruhan video tersebut boleh dilihat di bawah:

Baca juga: Bagaimana Zlatan Meleraikan Pergaduhan Dua Pemain Pasukan Lawan Yang Berebutkan Jersinya

Sumber: