Zaquan Adha: Harap Peminat Terus Bersabar

Zaquan Adha

Penyerang Kedah, Zaquan Adha Abdul Razak berharap semua peminat bola sepak tempatan dapat terus bersabar menantikan semula saingan Liga Malaysia dan meneruskan sokongan tanpa henti walaupun kini terpaksa berdepan penularan wabak COVID-19.

Zaquan tidak menolak rata-rata penyokong akan merindui saingan Liga Malaysia yang kini ditangguhkan sehingga ke satu tarikh baharu dan semua pasukan juga tidak dibenarkan mengadakan latihan selama dua minggu ini.

Sudah pasti, situasi yang berlaku ketika ini merencatkan keghairahan penyokong apabila saingan liga yang sudah bermula dengan meriahnya terpaksa ditangguh serta-merta namun pemain berusia 33 tahun itu mengingatkan apa yang paling mustahak adalah semua pihak menghadkan pergerakan dengan kekal berada di rumah.

“Dalam keadaan sekarang ni, kita tidak boleh nak agak macam mana agaknya situasi ini akan berakhir tetapi sudah pasti saya sebagai pemain memang tidak sabar nak sambung latihan balik.

“Apatah lagi penyokong sendiri pun saya rasa memang tak sabar nak tengok perlawanan balik tetapi kita dalam masa yang sama perlu berjaga-jaga dalam keadaan yang bahaya sekarang ini.

“Untuk penyokong, nak tak nak kena berkorban daripada tengok bola dan bersabarlah dengan tempoh masa ini dan saya percaya tidak lama lagi kita akan kembali seperti dulu,” katanya.

Zaquan ketika ini hanya menghabiskan masa di rumah bersama keluarga tatkala perancangannya untuk pulang ke kampung halaman juga terpaksa dilupakan demi memikirkan keselamatan semua pihak.

Baginya, beliau ambil positif situasi yang sedang berlaku ketika ini untuk mengambil peluang menikmati masa yang terluang selain turut melakukan aktiviti riadah di rumah bagi mengekalkan tahap kecergasan sebelum kembali berlatih bersama pasukan, bulan hadapan.

“Saya sekarang ini lebih fokus kepada keluarga di rumah dan melakukan aktiviti bersama anak-anak dan isteri sebab nak balik kampung pun tidak boleh.

“Tapi saya sebagai pemain memang kena keluarkan peluh juga dan untuk itu, saya tetap melakukan senaman dan aktiviti ringan di rumah asalkan dapat berpeluh sebab takut berat badan naik.

“Kita ambil positif sahaja apa yang berlaku ini dan setidak-tidaknya kita dapat gunakan masa yang ada ini untuk bersama keluarga dan saling menjaga kesihatan,” tambahnya.

Semua pasukan Liga Malaysia ketika ini tidak dibenar melakukan sebarang latihan sehingga 31 Mac sepertimana yang telah diputuskan oleh Kerajaan Malaysia untuk kekal berada di rumah sepanjang tempoh kawalan pergerakan ini.

Baca artikel lain mengenai Zaquan Adha:

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN