Virgil Van Dijk Berlatih Sendirian, Mahu Keluar Dari Southampton

Virgil Van Dijk

Ketua pasukan Southampton, Virgil Van Dijk kelihatan berlatih bersendirian dan mengatakan beliau mahu meninggalkan kelab tersebut. Perkara ini dinyatakan sendiri oleh pengurus kelab, Mauricio Pellegrino.

Pellegrino mengarahkan Van Dijk supaya berlatih berasingan dari pemain lain kerana beranggapan mental pemain antarabangsa Belanda itu tidak 100% baik untuk bersama rakan sepasukan yang lain.

Pemain berusia 26 tahun itu dikaitkan dengan perpindahan ke Liverpool pada musim panas ini, walaupun kelab Anfield itu mengatakan mereka telah menamatkan minat terhadap pemain ini pada bulan lalu.

Southampton bagaimanapun bertegas tidak akan menjual pemain terbabit.

Bercakap kepada BBC Radio Solent, pengurus dari Argentina itu menambah: “Apabila saya bercakap dengannya, dia hanya berkata bahawa dia tidak boleh bermain kerana dia mahu pergi dari sini.

“Saya perlu bekerjasama dengan pemain yang  100% komited  untuk mempertahankan Southampton.

“Inilah keputusan saya dan saya perlu berkata: ‘Baiklah, jika anda tidak mahu terlibat kerana anda tidak ok, anda perlu berlatih sendiri sehingga tempoh ini.”

Virgil Van Dijk

Namun, Pellegrino menegaskan bahawa hubungan beliau bersama Van Dijk adalah sangat baik dan mengharapkan ketua pasukannya itu memikirkan kembali pendiriannya.

“Saya berharap Virgil boleh bermuhasabah diri, kerana anda tahu bahawa pemain hari ini adalah perniagaan besar – bukan hanya pemain tetapi di belakangnya ada banyak kepentingan yang diperlukan.

“Saya mahu membantu pasukan ini, saya ingin membantu Virgil tetapi kita memerlukan pemain, saya ulangi, pemain yang terlibat dalam setiap sesi latihan, terlibat bukan hanya dengan badan tetapi dengan minda di padang bersama pemain lain.”

Sumber :

BBC (2017) – Virgil van Dijk: Southampton defender training alone & wants move http://www.bbc.com/sport/football/40682751

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN