VIDEO: “You Call Yourself The King Of Malaysia, You Come Shah Alam” – Ifedayo

Penyerang import dari Nigeria tampak bersedia untuk melakukan apa sahaja untuk memastikan Selangor berjaya mengatasi JDT sekaligus mara ke perlawanan akhir Piala Malaysia pada musim ini.

“You call yorself the King of Malaysia? You come Shah Alam,” laung pemain tersebut dalam sebuah video yang dimuatnaik oleh platform media Selangor semalam.

“Anda memanggil diri anda Raja [bola sepak] Malaysia? Anda datang ke Shah Alam.”

 

YOU COME SHAH ALAM! – Ifedayo Olusegum

DEBARAN KIAN TERASA!

LET’S DO THIS!

SELANGOR vs JDT
‪?Stadium Shah Alam‬
‪? 26 Oktober 2019‬
‪? 9 malam‬ (kick off)

Pembelian tiket boleh dibuat di Stadium Shah Alam esok bermula 10 pagi!

#RedGiants‬
‪#KitaAdalahSatu‬
‪#JomKeStadium
#SelangorPower
#PialaMalaysia2019
#SemboyanTelahBerbunyi

Posted by

Demikianlah terjemahan kata-kata pemain tersebut selepas selesai perlawanan di Larkin pada minggu lalu.

Dalam perlawanan tersebut, Selangor melalui Ifedayo terlepas beberapa peluang untuk dijadikan bekalan lebih selesa untuk perlawanan kedua di Shah Alam.

Namun jaringan tunggal Ifedayo untuk pasukan Selangor dalam perlawanan pada minggu lalu boleh menjadi bekalan berguna sekiranya perlawanan terikat dan terpaksa ditentukan melalui peraturan gol di tempat lawan.

Melalui akaun Twitter beliau, Ifedayo turut berkongsi ulang tayang video jaringannya ketika menentang JDT dan bersama caption ringkas #onGod – yang membawa maksud segalanya akan diserahkan kepada Tuhan untuk perlawanan pada malam ini.

Untuk rekod sepanjang saingan Liga Super yang lalu, lapan dari 12 jaringan oleh Ifedayo dihasilkan di Stadium Shah Alam. Mampukah penyerang dari Nigeria ini mengulangi ketajaman beliau di hadapan pintu gol lawan pada malam ini?

Sama-sama kita nantikan.

Sejak 2015, kami bersungguh menyediakan bacaan digital secara percuma di laman ini dan akan terus mengadakannya selaras dengan misi kami memberi berita terbaik untuk bola sepak tanah air khususnya.

Namun menyediakan bacaan secara percuma memerlukan perbelanjaan tinggi yang berterusan dan kami sangat mengalu-alukan anda untuk terus menyokong perjuangan kami.

Tidak seperti yang lain, Semuanya BOLA bukan dimiliki oleh syarikat besar untuk menampung kos operasi kami untuk jangka masa panjang.

Kini, kami amat memerlukan sokongan anda walaupun kami faham tidak semua orang mampu untuk membayar kandungan. Tetapi dengan sokongan anda, sedikit sebanyak dapat membantu perbelanjaan kami dalam meluaskan lagi bacaan percuma yang bermanfaat untuk masa yang mendatang. Meskipun anda mungkin tidak mampu, kami tetap mengalu-alukan anda sebagai pembaca.

Sokong Semuanya BOLA daripada serendah RM2.00 dan ia hanya mengambil masa seminit sahaja. Jika anda berkemampuan lebih, mohon pertimbangkan untuk menyokong kami dengan jumlah yang sudi diberikan. Terima kasih.

Moving forward as one.

Klik pautan di bawah untuk mulakan sumbangan. Nama penyumbang akan dipaparkan dalam 1 halaman khas untuk anda yang menyokong kami.

// KLIK UNTUK SUMBANGAN