Quantcast

ANALISIS TAKTIKAL

Video: Pemikiran Taktikal Davies Yang Gagal Dibaca Rakannya

Kami tertarik dengan satu babak dalam perlawanan Pahang vs Kelantan dalam perlawanan LS3. Davies menunjukkan kenapa beliau efektif dalam taktikal sama ada ketika bertahan atau menyerang.

Dalam video di bawah ini, anda akan saksikan Davies sentiasa bergerak dan memberikan sokongan kepada rakan beliau.

Seterusnya, lihat juga kedudukan badan beliau yang sentiasa bersedia ataupun kaki sentiasa berjengket dan tak dimendapkan ke tanah untuk membolehkan beliau mudah bergerak ke depan atau berundur ke belakang.

Pemain ini bukanlah pemain yang keras secara fizikal dan lasak namun beliau tahu cara untuk mengawasi dan mencipta ruang. Jom saksikan analisis kami di bawah ini.

davies' minded from Ahmad Muzammil on Vimeo.

Kami perlukan bantuan anda.

Saban hari, semakin ramai peminat bola sepak membaca Semuanya BOLA. Seiring dengan pertambahan pembaca ini, kos operasi kami turut meningkat. Jadi anda boleh nampak kenapa kami perlukan bantuan anda. Untuk memastikan penulis-penulis kami dapat terus membekalkan konten-konten yang tidak bias dan berkualiti kepada anda, duit dan kerja keras sangat diperlukan. Tetapi kami buat juga kerana kami percaya anda berhak mendapat maklumat berkualiti dari media yang telus, bebas dan terbuka.

Sumbangan anda membolehkan masa depan penulis-penulis kami terus terjamin. Dengan hanya RM5, anda boleh menyokong Semuanya BOLA - dan ia hanya mengambil masa 1 minit. Terima kasih.

atau Beri Sumbangan

KEMASKINI TERUS KEPADA ANDA!

Jadi yang pertama mendapatkan kemaskini dari kami melalui emel!